aaa luottoluokitus aaa luottoluokitus

KIRJASTO

KIRJALLISUUS

 

Ravintolat, hotellit ja -yhtiöt

Tanner, Eini: Menu Leo Salosen tapaan. Kauppakirjapaino Oy 1980

Aavaharju Harri ja Railonkoski Tuula: Storyville - Hiilikellarista suosituksi jazzklubiksi 1993-2003. Sävypaino 2003

Krohn Aarni: Ikimuistoisessa seurassa - 150 vuotias Seurahuone. Tammi 1983

Lahtonen, H. ja Vanhanen Hannu S.: Suomen parhaat ravintolat Otava 2004

Nevalainen Harri ja Kolbe Laura: Havis Amanda - Merenneidon kalaherkut. Otava 1998

Rinne, J. 2005. Kaivopuiston vaaleanpunainen leidi – Iloisen Kaivohuoneen tarina. Helsinki

Terävä, P.; Vesivalo, J.; Laakio, J-P. & Helin, S. 2010.Aistin tarkkuudella. 2010. OLOn tarina. Helsinki: Teos Oy.

Saarenheimo, E. 1985. Kruununkrouvari – Arctian tarina. Painomestarit Oy.

Högström, Hilkka: Lasipalatsi. Libris Oy 1999.

Nurminen Kirsti et al: Vilhonkatu 7 - SOK:n pääkonttorista Radisson SAS Plaza Hotelli Helsinki. F.G.Lönnberg 1999

Välimäki Hans: Chez Dominique. Otava 2004


Ruokakulttuuri

Itkonen, M., Heikkinen, V.A. & Inkinen, S. (Toim.) 2005. Kadonneen tapa- ja ruokakulttuurin säkeet. Filosofis-esteettinen tutkimuskattaus. Jyväskylä: Haaga Instituutin ammatti korkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu, Haaga Tutkimus & Euroopan kestävän tietoyhteiskunnan instituutti, 1-400.

Larnemaa, A. ; Ritvos, P. & Hedenström, K. 2011. Suomalainen ruokaretki. Tammi.

Straten, Michael van & Griggs Barbara: Superruokia - syömällä terveemmäksi. Otava 2007


Juomakulttuuri

Blom Anders (toim.): Suomalaisen juomatavan salaisuus. Gummerus 1992.

Hotakainen, K. ; Salmi, V. & Tervo et al. 2003. Seitsemän tarinaa Koskenkorvasta. Gummerus

Turunen Ari: Humalan henki eli juomatapojen tarina. Gummerus 1999


Mykkänen, Jouni: Viinikoulu. Helsingin Sanomat/Bookwell 2008

Hospitality- ja liiketalous

Ahonen, J.; Koskinen, T. & Romero, T. 2003. Opas ravintolan liiketoimintasuunnitelman laatimiseen, Helsinki: Restamark.

Hallamaa, T.; Karhu, H. & Viljanen, R. 1990. Yritystoiminta hotelli- ja ravintola-alalla. Porvoo: WSOY.

Heikkinen, V.A. (Toim.). 2002. Dynaamista majoitus- ja ravitsemisalaa etsimässä. Helsinki: Haaga Research Center.

Heikkinen, V.A. 2003. Palvelutuottajasta elämysten ja mielihyvän tuottajaksi – Kartoitus majoitus- ja ravitsemisalan yritysten kilpailukykytekijöistä. Helsinki: Haaga Research Center.

Paija, L. & Lammi, M. 1997. Laman varjosta uudelle vuosituhannelle. Hotelli- ja ravintolaklusterin kilpailukyky. Elinkeinoelämän tutkimuslaitos. Helsinki: Taloustieto Oy.

Hopsu Juhani, Larnemaa Ari ja Aittoniemi Veli-Matti 1991: Tosiasiaa ravintolakaupasta. Hotelli ja ravitsemisalan yrittäjäliitto ry 1991

Raatikainen, L. 2001. Liikeideasta liikkeelle. Helsinki: Edita.

Ruuska,M. ; Karjalainen, L. & Johnsson, R. 2002. Miten laaditaan hyvä liiketoimintasuunnitelma. Helsinki: Finnvera.

TE-keskus Yritysosasto: Yrityksen perustamisopas – Käytännön perustamistoimet. 2003. Helsinki: Edita.


Ravintolakulttuuri ja –historia

Itkonen, M., Heikkinen, V.A. & Inkinen, S. (Toim.) 2004. Eletty tapakulttuuri. Jyväskylä: Haaga Instituutin ammatti korkeakoulu, Haaga Tutkimus & Jyväskylän yliopisto, 1-644.

Heikkinen, V.A. & Inkinen, S. (Toim.) 2004. Tuttunakin tuntematon. Polkuja Suomen ja Viron matkailutodellisuuteen. Tutunagi tundmatu. Soome-Eesti matkaradadel. Haaga-Sarja 7. Tallinna: Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu, Haaga Research Center, 1-106.

Lahtonen, H. & Vanhanen, H. 2004. Suomen parhaat ravintolat. Helsinki: Otava.

Lehväslaiho Heini: Art Goes Kapakka - Kuvia elokuisesta Helsingistä : Nomini 2001

Mustonen, P. 1990. Ravintolaelämää - Kulttuurikuvia, nostalgiaa, kulinarismia. Helsinki: Tammi.

Soini, Y. 1963. Vieraanvaraisuus ammattina – Kulttuurihistoriallinen katsaus Suomen majoitus- ja ravitsemiselinkeinon kehitykseen. Helsinki: Otava.

 

Tutkimus ja koulutus

Björkqvist.A. 2009 (Edit.) Concepting the Hotel Of Tomorrow. Haaga-Helia R&D-Reports 2/2009. Helsinki: Haaga-Helia University of Applied Sciences, 44-49.

Itkonen, M., Backhaus, G., Heikkinen, V.A., Nagel, C. & Inkinen, S. (Edit.) 2006. The Culture of Food: The Dialectic of Material Conditions, Art, and Leisure. Tampere: Haaga-sarja 11. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto & Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu, Haaga Tutkimus.

Heikkinen, V.A. 2004. Matka restonomin ydinosaamiseen. Kuvaus majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen osaamisalueista, asiantuntijuudesta ja dynaamisesta ammattitaidosta. Tutkimuksia 8. Tampere: Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu, Haaga Tutkimus, 1-313.

Heikkinen, V.A., Ascenção, M. J. P. & Jaakonaho, K. 2003. In Search of Competitiviness in Hospitality and Tourism Management Schools. Congress Report. Tampere: Haaga Polytechnic, Haaga Research Center, 3-74.

Larnemaa Ari: Ravintolakaupan sidosyhmät (MBA Diplomityö). Haaga Instituutti 1997.

Salakari: Ravintolaillan perussanasto, Gummerus Jyväskylä 2004

Kokko: Offering Development in The restaurant sector (väitöskirja), Svenska handelshögsskolan , Edita 2005

Latvus: Haaga Instituutti kolmekymppiseksi, Gummerus 1999

Ahlman, E. 1939. Kulttuurin perustekijöitä. Kulttuurifilosofisia tarkasteluja. Jyväskylä: Gummerus.

Simmel, G. 2005. Suurkaupunki ja moderni elämä. Kirjoituksia vuosilta 1895 – 1917. Suomentanut T. Huuhtanen. Valikoinut ja esipuheen kirjoittanut A. Noro. Helsinki: Gaudeamus.


Matkailu ja kaupunkikulttuuri

Inkinen, S. & Heikkinen, V.A. (Toim.) 2006. Eesti ja uus Eurooppa : uurimisreisil naaberrahva ajalukku ja tulevikku. Viro ja uusi Eurooppa : tutkimusmatkalla naapurikansan historiaan ja tulevaisuuteen. Helsinki: Haaga-Sarja 11. Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu, Haaga Tutkimus, 1-148.

Itkonen, M. , Majkut, P., Backhaus, G., Huijbens, E., Heikkinen, V.A. & Inkinen, S. (Eds.) 2008. The Illuminating Traveler. Expressions of the Ineffability of the Sublime. University of Lapland, Lapland Institute for Tourism Research & Icelandic Tourism Research Centre: Jyväskylä & Akureyri: Jyväskylä University Printing House & University Akureyri Press.

Hemmi, J.; Lehtinen, J. R. & Vuoristo, K-J. 1986. Matkailu ja matkailijat. Helsinki: WSOY.

Stadipiiri (toim). 2000. URBS – Kirja Helsingin kaupunkikulttuurista. Helsinki: Edita.

Itkonen, M. 2009. Kulttuurikuvia kotomaasta. Filosofisia tutkielmia ajan ja paikan hengestä. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan julkaisuja 80. Jyväskylä: Kampus Kustannus.

Mumford, L. 1938/1949. Kaupunkikulttuuri. Suomentanut L. Huttunen. Porvoo: WSOY.

 

Tapahtumat

Backlund, J.; Kelter, M. & al. 2004. Art Goes Kapakka. Helsinki: Kirjapaino Nomini.

 

Kaunokirjallisuus

Irving, J. 2002. Kaikki isäni hotellit. Helsinki: Tammi.

Ingman, K. 1937. Oman leikkinsä vanki. Romaani. Helsinki: Otava.

 

Elokuvat

Vaala, V. 1936. Mieheke.

Ephron, N. 2009. Julie & Julia. Elokuva herkkusuille.

Kaurismäki, M. Kauas pilvet karkaavat

Bird, Brad. 2007. Rottatouille (animaatio).

Payne, Alexander. 2005. Sideways.

Nettelbeck, Sandra. 2001. Kaikilla mausteilla.

Vaala, V. 1936. Vaimoke.

Unho, I. 1939. Punahousut.

Vaala, V. 1939. Rikas tyttö.

Vaala, V. 1939. Vihreä kulta.

Norta, Y. 1940. SF-paraati.

Kassila, M. 1951. Radio tekee murron.

Kassila, M. 1952. Radio tulee hulluksi.

Linkit

 Raholan syötävät sanat www.rahola.fi

Suomalaisia artikkeleita

Lahtonen, H. & Larnemaa, A. 1999. Upeat salit. Kauppalehti Optio 16.12.1999.

Ragni Rissanen (osat 1-5)

Matti Pulkki (osat 1-5)