UUTISETOLOSTA MICHELIN -TÄHTIRAVINTOLA


Actival 16.03.2011 

Helsingin uusin Michelin-ravintola on Pekka Terävän, Petri Lukkarisen ja Timo Sailaman omistama OLO. Tähtipaikkojen määrä pysyi näin ennallaan, kun Markus Aremon La Tableksi nimensä muuttanut Carma ei enää lukeudu tähtikaartiin.

16.3.2011 ilmestynyt Euroopan ravintolat ja hotellit 20 maassa rankkaava Guide Rouge eli Michelin Guide Main Cities of Europe 2011 kruunaa Olon yhden Michelin-tähden ravintolaksi.

Skandinaaviseen keittiöön keskittynyt OLO avautui Kasarminkadulla entisen Galleria Haritonin paikalla syksyllä 2007: Siitä alkaen se on kuulunut suomalaisten ruokaravintoloiden ehdottomaan eliittiin ja on tullut valituksi mm. Vuoden ravintolaksi. Michelin-tähden puuttumista on kummasteltu jo jonkin aikaa.

Muut tähdet loistavat vanhoilla paikoillaan eli Olon naapuri, Hans Välimäen Chez Dominique sai pitää Suomen ainoat kaksi tähteään. Yhden tähtensä saivat niin ikään säilyttää Postres, Demo ja Luomo. Hämmästystä herättää etenkin ammattipiireissä se, ettei Savoylle edelleenkään tähteä herunut.

Markus Aremon viime vuonna Carmasta La Table -bistroksi muuttunut sai nyt Bib Gourmand -maininnan, jolla Punainen Opas tarkoittaa hyvää hinnan ja laadun suhdetta.

Matti Wikbergin ja Tomi Björckin omistama Helsingin Taidehallilla toimiva aasialaisravintola Farang sai myös Bib Gourmandin. Sama tunnustus säilyi Tommi Tuomisen ja Teemu Auran - myös Demon omistajat - Groteskilla ja Jan Åkerströmin Solnalla. Mecca puolestaan menetti sen.

Lisää OLOsta: www.olo-ravintola.fi