UUTISETQUICK FOOD-KOMEETTA VAPIANO TULEE SUOMEEN


Taloussanomat 08.04.2011 

Maailman nopeimmin kasvava casual-ravintolaketju tulee Suomeen ja saa käyttöönsä osan Texas-ravintolan tiloista. Vuonna 2002 perustettu Vapiano-ketju on laajentunut hurjalla tahdilla: alle kymmenessä vuodessa ravintoloita on avattu jo 23 maassa aina Arabiemiraateista Yhdysvaltoihin asti. Aikaisemmin Suomea lähimmät Vapianot löytyivät Tallinnasta ja Tukholmasta. Suomessa siis avataan kohta ja sen jälkeen uudet Vapianot aloittavat muun muassa Kanadassa ja Meksikossa.

Vapiano sijoittuu mielenkiintoiselle liikepaikalle Mikonkadun ja Kaisaniemenkadun kulmaan, nykyisen Texasin tiloihin. Seutu on kesäsaikaan tunnettu valtavista terassialueistaan, joiden juomakauppaa luonnehditaan aurinkoisella säällä megalomaanikseksi.

Texas on Sakke Järvenpää vuonna 2000 perustaman Eatz-ravintolan seuraaja. Samoissa noin 1.000 m2:n tiloissa toimi aikansa myös Nude -yökerho.

Vapianon Suomen master-lisenssin omistaa virolainen yhtiö. Suomessa ravintolatoiminta on yhtiöitetty omaksi yhtiökseen, josta vetovastuun tulee yhtiön omistajan edustajan mukaan kantamaan suomalainen ravintoloitsija. Investoinnista tulee merkittävä, Vapianon oman ilmoituksen mukaan noin 1.300.000 euroa. Investoinnin määrää pidetään alan ammattilaisten keskuudessa verrattain suurena pieneen asiakaspaikkamäärään nähden.

Kohde nro 438 on poistunut Activalin luettelosta.