UUTISETRABBE GRÖNBLOM LUOPUU KOTIPIZZASTA


KL 02.09.2011 

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut 75 prosentin osuuden Kotipizza-yhtiöiden osakekannasta.

Yrityksen aiempi omistaja Rabbe Grönblom jää yritykseen vähemmistöosakkaaksi 20 prosentin osuudella ja käyttää jatkossa yhä enemmän aikaansa Omena-hotellien liiketoiminnan kehittämiseen.
Loput eli noin viisi prosenttia osakkeista omistaa toimiva johto.

- Haluan keskittyä Omena-hotellien liiketoiminnan kehittämiseen, mihin avautuu nyt hyvä mahdollisuus Sentica Partnersin tuomien resurssien myötä. Meillä on alusta alkaen ollut Sentican kanssa yhteinen näkemys siitä, miten Kotipizza-yhtiöitä tulisi kehittää tulevaisuudessa, ja se vaikutti merkittävästi kaupan syntymiseen, Grönblom kiteyttää.

Kotipizza on Pohjoismaiden suurin alan ketju, jolla on tällä hetkellä yli 280 myymälää yli 150 paikkakunnalla Suomessa. Ketjun myynti oli 66,1 miljoonaa euroa vuonna 2010. Kaupan myötä samaan konserniin yhdistyvät Kotipizza Oyj, Helsinki Foodstock Oy, Domipizza Oy sekä Kotipizza Tilipalvelut Oy. Näiden yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa.