UUTISETMUSIIKKITALO AVATTU - RAVINTOLAPALVELUT TUOTTAA RESTEL


Actival 03.09.2011 

Uuden musiikkitalon suunnitteli LPR-Arkkitehdit Oy ja pääurakoitsija oli SRV Viitoset. Rakennusaikainen kustanusarvio oli 180 miljoonaa euroa irtaimistoineen.

Talossa on 1704 -paikkaisen pääkonserttisalin lisäksi kuusi pienempää 82-400 paikkaista salia.

Talon ravintolapalvelut tuottaa Restel Tapahtumaravintolat. Musiikkitalossa toimii kaikille avoin kahvila, lounas- ja illallisravintola baareineen, useita tarjoilupisteitä lämpiöissä ja terassiravintola. Lisää: www.musiikkitalo.fi.

Restel

Restel on suomalainen hotelli- ja ravintolakonserni. Se on kokonaan Osuuskunta Tradeka-yhtymän omistama.

Restel omistaa eri puolella Suomea yhteensä 47 hotellia ja 260 ravintolaa, mikä tekee siitä maan suurimman alallaan. Liikevaihto oli vuonna 2010 357,2 ja voitto ennen satunnaisia eriä 18,9 miljoonaa euoa. Henkilöstömäärä on noin 5.000.

Restelin juuret ovat Tradekan edeltäjäyhtiöiden harjoittamassa hotelli- ja ravintolatoiminnassa. Kun Eka-yhtymä perustettiin fuusion seurauksena vuonna 1983, 39 osuusliikkeen hotellit ja ravintolat siirtyivät sille. Liikenimi Restel otettiin käyttöön vuonna 1989, ja Restelistä tuli erillinen yhtiö seuraavana vuonna. Restelin toimitusjohtaja on Harri Sivula.

Restelin operoimia ravintola- ja hotellibrändejä ovat mm. Hemingway, Martina, Parnell's, Rax, Helmi Simpukka, Cumulus, Holiday Inn, Crown Plaza ja Rantasipi.

Restelin tapahtumaravintolayksiköitä ovat mm. Helsingin ja Turun Jäähalli, Linnanmäen ravintolat ja Turun Messu- ja kongressikeskus.