UUTISETRAVINTOLA KALLION OIVALLE UUSI OMISTAJA


Actival 27.10.2011 

"Saa Oivan portsari lantin, jonka velkaa jäin..." lauloi Fredi 1968 levyttämässään iskelmässä Kolmatta linjaa takaisin. Juha Vainion oiva sanoitus ja Fredin upea, nuoruudenkaipuinen tulkinta Beautiful in the rain - alkuperäiskappaleesta tekivät Oivasta viimeistään maankuulun.

Vuonna 1940 nykyisiin tiloihin muuttanut ravintolalegenda toimii Kallion sydämessä, Kolmannen linjan ja Porthaninkadun kulmassa olevassa talossa. Kerrotaan ravintolan toimineen 1900-luvun alusta saakka saman kadun varrella olleessa puutalossa.

Nyky-Oivan käytössä on kahdessa kerroksessa 402 lattianeliötä, jotka antavat luvan ottaa kerralla sisään 175 asiakasta nauttimaan ravintolan A- ja muista oikeuksista.

- Tulemme jatkamaan Oivan perinteen vaalimista uudistamalla sisustuksen huomaamattomasti, sanoo talon uusi emäntä Johanna Rönkkö.

- Oiva ei ole viime vuosina juurikaan keskittynyt ruokatarjontaan, mutta me tuomme nyt lounaalle Stadilaisen menun: klassikkoruokia hyvistä raaka-aineista itse tehtyinä ja kaikille sopivaan hintaan, hehkuttaa Johanna, joka tuntee Oivan, sen asiakkaat ja Kallion vuosien takaa toimittuaan pitkään ravintolan päällikkönä ennen yrittäjäksi ryhtymistään.

Oivaa ohjasi viimeksi kuluneet 20 vuotta sama yrittäjä Kantri Oy, pitkäaikaisin ravintolan historiassa. Myös monet muut tunnetut alan yrittäjät ovat toimineet Oivassa, mm Hildenin leipomot, Fazerin GO Inn ja Kantaravintolat Oy.


Kohde 535 on poistunut Activalin luettelosta.