UUTISETROYAL RAVINTOLAT OY:LLE UUSI PÄÄOMISTAJA


Actival 22.11.2011 

Suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners ostaa Suomen suurimman yksityisen hotelli- ja ravintola-alan yrityksen Royal Ravintolat Oy:n 65 prosentin osake-enemmistön. Yrityksen nykyiset omistajat, Saaren ja Hynnisen perheet, jäävät kaupan jälkeen yrityksen vähemmistöomistajiksi 35 prosentin osuudella. Toteutettavalla kaupalla Royal Ravintolat varautuu laajentumiseen ja toimialajärjestelyihin Helsingin hotelli- ja ravintolamarkkinoilla.

Volyymikasvua mm. matkailusta

Pääkaupunkiseudun hotelli- ja ravintola-alalla on odotettavissa kasvua lähiajan epävarmasta taloustilanteesta huolimatta. Pääkaupungin €1,2 miljardin hotelli- ja ravintolamarkkinoiden odotetaan kasvavan tulevina vuosina jo pelkästään matkailun avittamana.

- Kasvutilanteiden hyödyntäminen edellyttää yritykseltä kykyä nopeisiin päätöksiin myös epävarmassa markkinatilanteessa. Tätä taustaa vasten Interan tuomat resurssit avaavat uusia mahdollisuuksia, kertoo Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Kasperi Saari.

- Ravintola- ja hotellialalla kaikkialla Euroopassa on niin sanotut pääkaupunkimarkkinat, joihin taloudellisen tilanteen muutosten vaikutukset ovat vähäisempiä. Palveluelinkeinon merkitys Helsingille kasvaa jatkuvastija Royal Ravintolat on osaavalla henkilöstöllään ja pitkäjänteisellä työllään kehittynyt alan johtavaksi yritykseksi, kommentoi Interan toimitusjohtaja ja osakas Tuomas Lang.

Royal Suomen suurin yksityinen alallaan

Royal Ravintolat tunnetaan mm. Small Luxury Hotels-ketjuun kuuluvasta Hotel Havenista, vuonna 2010 avatusta Hotel Fabianista, juhla- ja kokouspalveluista sekä kaikkiaan 27:stä eri ravintolasta. Intera on sitoutunut kehittämään liiketoimintaa edelleen. Royal Ravintolat Oy:n lähivuosien tavoitteena ja suunnitelmissa on avata useita uusia hotelli- ja ravintolayksiköitä.

Royal Ravintolat on alansa suurin yksityisesti omistettu yrityskokonaisuus, johon kuuluvat emoyhtiö Royal Ravintolat Oy sekä sen kokonaan omistama tytäryhtiö Oy Union Hotels Ab. Toimipisteitä ovat mm. Hotel Haven, Hotel Fabian sekä yhteensä 27 ravintolaa 21 eri toimipisteessä. Nämä yhdessä työllistävät Helsingissä yli 500 henkilöä. Liikevaihtotavoite vuodelle 2011 on noin 67 miljoonaa euroa.

Intera partnersien rahastot 325 miljoonaa euroa

Intera Partners Oy on vuonna 2007 perustettu suomalainen pääomasijoittaja, joka sijoittaa keskisuuriin hyvän kasvupotentiaalin omaaviin yrityksiin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Intera toimii aktiivisena omistajana yhteistyössä yritysjohdon kanssa. Intera hallinnoi kahta rahastoa, joiden pääomien yhteismäärä on 325 miljoonaa euroa.