UUTISETSCANDIC MYY LUOSTO-HOTELLIN LIIKETOIMINNOT


Actival 29.12.2011 

Scandic Hotels Oy on myynyt Scandic Luosto -hotellin liiketoiminnat Lapland Hotels groupille. Hotelli siirtyy uudelle omistajalle 30.12.2011 alkaen. Hotellissa on 54 kelomökkihuoneistoa sekä Suomen suurimmaksi mainostettu keloravintola, jossa on lisäksi 5 hotellihuonetta. Liiketoimintakauppaan sisältyy myös Luoston rinnekeskustoiminnot sekä rinneravintola Ski Knööli. Henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä ostajan palvelukseen. Tehty kauppa ei vaikuta hotellin, ravintolan eikä rinnekeskuksen toimintaan, vaan ne jatkuvat keskeytyksettä.

***

Scandic on pohjoismainen hotelliketju, jolla oli ennen kauppaa 147 hotellia kymmenessä eri maassa (v. 2008). Scandic sai alkunsa 1960-luvulla Ruotsissa. Scandic kuului Hilton-hotelliketjuun vuoteen 2008 asti.

Suomeen Scandic tuli, kun se osti ALKOlta hotelli- ja ravintolaketju Arctian joulukuussa 1997. Sittemmin se myi ravintolat MK-Rest Oy:lle ja keskittyi hotellitoimintaan. Ravintoloista kasvoi Suomen suurin yksityinen ravintolaketju Royal-Ravintolat, jonka enemmistöosuus myytiin taannoin pääomasijoittajalle.

***

Lapland Hotels on suomalainen hotelliketju, johon kuuluu yksitoista hotellia Lapin läänin alueella. Ketjuun kuuluvien hotellien historia sisältää monia käänteitä ja omistusjärjestelyjä. Monet niistä ovat toimineet jo vuosikymmeniä ja niillä on ollut merkittävä vaikutus koko matkailuelinkeinon syntyyn ja kehitykseen Lapissa. Lapland Hotels syntyi, kun kaksi matkailualan yritystä yhdistyi vuonna 2002. Pitkästen perheyrityksen omistamat Levin, Rovaniemen ja Ylläksen hotellit yhdistettiin Yliniemen omistamiin Oloksen, Pallaksen, Kilpisjärven ja Hetan hotelleihin. Myöhemmin Yliniemestä tuli ketjun pääomistaja Pitkästen myytyä omistusosuuttaan. Samoihin aikoihin Lapland Hotels osti inarilaisen Riekkoparvi Oy:n osakekannan kokonaisuudessaan jolloin Riekonlinna siirtyi ketjun haltuun. Myöhemmin ketjuun on siirtynyt Hotelli Luostotunturi.


Lähde: Wikipedia