UUTISETHELSINGIN RUOKAKULTTUURIN YKKÖSILMIÖT 2011


Actival 30.12.2011 

Helsingin ruokakulttuuristrategian vuosikatsaus on valmistunut.
Siinä esitellään poiminnat kaupungin mielenkiintoisimmista ruokakulttuurin ilmiöistä vuonna 2011. Ravintolat ovat näyttävästi esillä:
tiennäyttäjäkastiin on nostettu mm. Michelin-tulokas OLO, Chef & Sommelier ja Dong Bei Hu.

Myös huonot uutiset ovat esillä: Helsingin käsistä karannut korkea vuokrataso korkealaatuisen ruokaravintolatoiminnan esteenä on pantu merkille.

Kattava raportti

Huolella tehdyssä, selkeässä raportissa kerrotaan kaupungin ruokakulttuurin kärkihankkeiden edistymisestä ja esitetään poimintoja kuluneen vuoden mielenkiintoisimmista ruokakulttuurin ilmiöistä. Katsaus antaa tiivistetyn kokonaiskuvan strategian etenemisestä ja siitä miten se jo näkyy katukuvassa ja kaupunkilaisten ruokapöydissä. Katsauksen lopussa esitetään lisäksi kehitysideoita, joiden pohjalta kaupunki voisi parantaa toimintaansa.

Vuosikatsauksen on koonnut Ville Relander, joka on työskennellyt ruokakulttuuristrategian projektipäällikkönä 28.2.2011 lähtien edistäen kaupungin ja muiden ruokakulttuurin toimijoiden välistä yhteistyötä.

- Jatkuva vuorovaikutus ruokakulttuuripäättäjien, ravintoloitsijoiden ja mielipidevaikuttajien kanssa kansalaisjärjestöistä ministeriöihin ja Michelin –kokeista katukeittiöiden kingeihin on ollut työni oleellinen osa. Olen tietoisesti rakentanut nostetta ja keskustelua, jotta ihmiset huomaisivat, että ruokakulttuurin saralla tapahtuu parhaillaan jotain äärimmäisen mielenkiintoista. Olen keskittynyt ensimmäisen vuoden aikana avoimeen vuorovaikutukseen ja verkostoitumiseen, kertoo Relander.

Ruokakulttuuristrategiasta on kerrottu maan johtavissa medioissa, radiossa, televisiossa ja blogeissa. Ruokakulttuurikaupunkina Helsinki on noteerattu myös ulkomaalaisissa life style –julkaisuissa, muotoilu- ja matkailulehdissä sekä blogeissa. Brittiläinen Monocle valitsi Helsingin maailman parhaaksi kaupungiksi ja etenkin kaupungin kehittyvä ruokakulttuuri sai erityishuomiota.

Mikä Tukkutori?

Helsingin Tukkutorista tulee yksi designpääkaupunkivuoden estradeista, kun osa siitä syksyllä 2012 avautuu kaupunkilaisille ja matkailijoille. Entisen Helsingin kaupungin teurastamolaitoksen rakennuksiin sijoittuu ruoan ja designin tapahtumatila sekä myymälöitä ja ravintoloita. Teurastamon sisällöntuottajaksi on valittu m.m. HEL YES! -projekteistaan tunnettu ruokasuurlähettiläs Antto Melasniemi.

Kaupungin omistama Tukkutori vuokraa toimitiloja ja maa-alueita tukkukauppiaille, sekä kauppahalli- ja torikauppiaille. Tukkutorin palveluihin kuuluvat mm. lihatukkuhalli, pakastamo, vihertukkuhalli ja vihannestukkutori sekä suuri Heinon pikatukku. Ravintoloitsijat ovat Tukkutorin merkittävä asiakasryhmä.


Ruokakulttuuriraportti luettavissa osoitteessa

http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/075afb80499bcc47a374f31a57f66d5d/Ruokakulttuuristrategian+vuosikatsaus_2011.pdf?MOD=AJPERES&lmod=-1913096110