UUTISETPRO 2012 - HORECA-ALAN OSCARIT JAETTIIN KYMMENETTÄ KERTAA


Actival 18.01.2012 

HoReCa-alan Suomen arvostetuimmat tunnustuspalkinnot, PRO-patsaat on jaettu Finlandiatalolla. Gaalaan osallistui eilen 19.1.2012 yli 600 alan ammattilaista mukaan lukien ehdokkaat, entiset voittajat, sponsorit ja alan ammattilaisista ja lehdistöstä koostunut yleisö.

Aromilehden perustama ja tuottama PRO-gaala järjestettiin ensimmäisen kerran 16.3.2003. Tuona iltana jaettiin HoReCa-alan ammattilaisille tunnuspalkintoina PRO-patsaat kaikkiaan 12:ssa sarjassa, joihin valikoituivat kolme finalistia ehdotusäänestyksen tuloksena. Vuoden 2012 valintamenettely toteutettiin likipitäen samalla tavalla.


Voittajat 2012 olivat:

Asiakaspalvelija Timo Hannula/Freelancer

Kahvilatyöntekijä Helinä Kantola/Fazer Kluuvikatu

Ruokapalvelun työntekijä Senja Lankinen/Kortepohjan koulu, Jyväskylä

Ravintolan kokki Serko Rantanen/Farang

Suurkeittiön kokki Eila Paananen/Länsi-Asikkalan koulu

Suurkeittiön päällikkö Jaana Nikumatti/Villa Bredan palvelukeskus

Ravintolan keittöpäällikkö Pekka Terävä/Ravintola OLO

Ravitsemus/ruokapalvelupäällikkö Paula Alanko

Baarimestari Pekka Välitalo/American Bar

Ravintolapäällikkö Hannu Uutinen/Holiday Inn Oulu

Opettaja Pirkko Pölönen/Tampereen ammattiopisto

Yrittäjäpalkinto ja lehdistöpalkinto Kaija ja Simo Reijonsaari/Gasthaus Pooki


Arvovaltainen, 14 -jäseninen raati valitsi sille toimitetun materiaalin perusteella omat voittajaehdokkaansa. Kriteereinä ovat ammattitaito, esikuvallisuus ja asenne.

Finlandiatalo ja Royal Ravintolat tarjosivat tälle alan näyttävimmälle tilaisuudelle juhlavat raamit. Juhlavuoden kuuden ruokalajin huikean menun oli suunnitellut Royal Ravintoloiden keittöpäällikkö Viljo Laine.

PRO-gaalan syntymävuonna 2003 sarjoihin kuului myös Idea/Vaikuttaja-sarja, jossa kilpailtiin neljän vuoden ajan. Ensimmäisen kerran sarjan voitti Actival Oy perustamillaan toimialatapahtumilla Restaluosto ja Studia Restonomia.


Tunnettuja, aikaisemmin eri sarjoissa PRO-palkittuja alan vaikuttajia ovat mm Markus Aremo, Katri ja Irina Hepolampi, Pekka Koiranen, Jussi Laakso, Mikko Leisti, Kirsti Piponius, Päivikki Palosaari, Royal Ravintolat Oy, Jyrki Sukula, Satu Tiivola, Jarmo Vähä-Savo ja Hans Välimäki.