UUTISETLOST & FOUND LOPETTI - UUSI RAVINTOLA AVAUTUU KEVÄÄLLÄ


Actival 28.01.2012 

Kulttimaineeseen noussut Lost & Found - ravintola toimi Annankatu 6:ssa vuosina 1996-2011. Lostariksi lempinimetty paikka markkinoi itseään aikoinaan heteroystävällisenä homobaarina ja oli auki aamuneljään.

Lost & Found oli pitkään erinomaisen suosittu ja sen toiminta taloudellisesti hyvin kannattavaa: ravintolan käytössä oli 550 m2 tilaa kahdessa kerroksessa ja niissä yhteensä 220 asiakaspaikkaa. Liikevaihtoa kertyi vielä muutama vuosi sitten vajaat pari miljoonaa euroa vuodessa. Ajan hammas pääsi puraisemaan Lostaria ja se ajautui konkurssiin syyskuussa 2011.

Monet ravintoloitsijat olivat kiinnostuneita Lostarin tiloista ja konkurssipesä sai ostotarjouksia ravintolan kalustosta. Kauppa kuitenkin peruuntui. Lopulta tilat vuokrattiin pitkien pitkien neuvottelujen jälkeen joulukuussa Asta Nurmilaukkaan Tiobic Oy:lle.
Vuonna 1993 perustettu yhtiö harjoittaa kahvilaravintolatoimintaa Töölöntorilla nimellä Tin Tin Tango.

* * * * *

Ravintolatoimintaa on Annankatu 6:ssa harjoitettu pitkään. Ennen Lost & Foundia tiloissa toimi ruokaravintola Barbeque Palace vuodesta 1988. Huolimatta silloin raikkaasta ja eksoottisesta liikeidestaan, joka oli yhdenlainen versio barbequesta, ravintola ei kuitenkaan menestynyt vaan se joutui lopettamaan toimintansa. BBQP oli edelläkävijä: jo silloin oli kellarissa viinibaari.

Kohde 511 on poistettu Activalin luettelosta.