UUTISET



MURUSTA VUODEN RAVINTOLA


Actival 07.02.2012 

Helsingin keskustassa, Fredrikinkadulla toimiva ravintola Muru on valittu Vuoden
Ravintolaksi 2012. Suomen Gastronomien Seura perustelee valintaa Murun
selkeällä, korkealaatuisella bistro-tyylillä, jossa panostetaan
ruuan hyvään makuun, raaka-aineiden laatuun, sesonkeihin sekä miellyttävään ja hyvään palveluun. Ravintola myös valitsee viininsä tarkoin pieniltä tuottajilta, hyvää hinta-laatu-suhdetta vaalien.

- Murun perustajat huomasivat jo varhain asiakkaiden halun nauttia
lämminhenkisestä, laadukkaasta, mutta mutkattomasta bistrosta, toteaa Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Raili Koroma.

Ravintola Muru on raaka-aineiden hankinnoissa tarkka. Se ei seuraa
mitään erityisiä tämän hetken oppeja tai malleja, vaan hankkii
tuotteensa suoraan pieniltä, luotettavilta tuottajilta Suomesta,
Ranskasta ja Italiasta. Valinnan kriteerinä on maku ja laatu sekä
toimitusvarmuus.

Murun tarjoama ruoka on selkeää
bistroruokaa, korkeatasoista ja huolella valmistettua.
Menu syntyy päivittäin tarjolla olevien, valittujen raaka-aineiden perusteella ja sen sisältö kerrotaan asiakkaille liitutaululla. Siksi tarjonta saattaa vaihdella hyvinkin nopeasti. Päivän menun rinnalla on
tarjolla useita jo klassikoiksi muuttuneita ruokalajeja kuten
Bouillabaisse ja taikinakuoressa tehty maalaispatee.

Vaikka Muru on avoinna vain iltaisin, sen suosio on kannustanut
säännöllisesti kahteen kattaukseen, joskus kolmeenkin.

Osaavat sommelierit suosittelevat huolella pieniltä, joskus yllättäviltäkin
tuottajilta valittuja aterian kanssa yhteensopivia viinejä.
Viinikellari on kotoisasti ravintolan parvella.

Suomen vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura, on valinnut Vuoden
Ravintolan jo vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Muru on nyt 26. tämän
tunnustuksen saanut ravintola.

Murun leppoisa, hyvin hoidetun talon maine tunnetaan.
Taustaltaan Helsingin ykkösravintoloissa mm. Palacessa, Kämpissä,
Savoyssa, Seurahuoneella ja Demossa toimineet ravintolan omistajat haluavat vaalia hyvää entisajan henkeä, jossa asiakkaat muistetaan,
tunnetaan heidän tapansa ja toiveensa, jopa ruokavalionsa.
Pöytävarausta suositellaan.

Murun taustalla on jo aiemmin toiminut Muru
Catering, joka toimii edelleen ravintolan rinnalla. Keittiömestarit
Henri Alen, Timo Linnamäki sekä sommelierit Samuil Angelov ja Nicolas Thieulon rakensivat mallin uudenlaisesta hyvän ruuan ja hyvän palvelun
Muru ravintolasta, jonka nimellä on monta mukavaa merkitystä. Muru
cateringista vastaa keittiömestari Timo Linnamäki.