UUTISETHARD ROCK CAFE AVAA HELSINGISSÄ


Actival 01.04.2012 

Amerikkalainen Hard Rock Cafe -teemaravintolaketju on rantautumassa Suomeen. Aikaisemmin lehdistössä esiintynyt tieto HRC:n sijoittumisesta Helsingin Jätkäsaaren tulevaan kauppakeskukseen osoittautui virheelliseksi: ravintola avautuu loistavalle liikepaikalle Tallbergin taloon Stockmannia vastapäätä. Ketju on tiettävästi etsinyt Suomen parasta liikepaikkaa jo pitkään. Hard Rock Cafella ei ole yhtään ravintolaa Suomessa ja Suomi on pohjoismaista viimeinen, johon se sijoittuu. Ruotsin ensimmäinen HRC avattiin jo 1980-luvulla Tukholmaan.

Hard Rock Cafeita jo yli 40 vuotta

Ensimmäisen Hard Rock Cafen perustivat amerikkalaiset Peter Morton ja Isaac Tigrett vuonna 1971 Lontooseen. Ravintoloiden koristelu rock and roll -aiheisella rekvisiitalla alkoi vuonna 1979. Pohjois-Amerikan alkuperäiskansa, seminolit, ostivat ravintolaketjun vuonna 2006. Kaikkiaan HRC -ravintoloita, kasinoja ja hotelleja ketjulla on eri puolilla maailmaa noin 170.

Helsingissä ennestään yli 1 300 ravintolaa

Helsingissä oli maaliskuussa 2012 kaikkiaan 1 321 A,B ja C-oikeuksin toimivaa ravintolaa. Asiakaspaikkoja niissä oli yhteensä 383 658. Kymmenessä vuodessa asiakaspaikkojen määrä on kasvanut 12 prosenttia.