UUTISETUUSI PANIMORAVINTOLA SENAATINTORILLE


Metro 15.05.2012 

Rakuuna Olut Oy avaa Senaatintorin kupeeseen 2013 kesällä 400 -paikkaisen ravintolakokonaisuuden. Katutasossa toimivat cafe-pub ja terassi sekä kellarissa olut- ja ruokaravintola. Kaikkiaan 650 neliömetriä käsittävät tilat sijaitsevat Sofiankadulla Senaatintorin ja Pohjoisesplanadin välisessä torikorttelissa niin kutsutulla Aschanin pihalla.

Pienpanimossa tullaan valmistamaan monipuolisia erikoisoluita ja tarjontaa täydennetään muulla koti- ja ulkomaisella valikoimalla. Panimon yhteyteen avataan oma myymälä, josta voi ostaa enintään 4,7 -prosenttisia oluita mukaan. Ruokaravintolatoiminta perustuu suomalaisiin raaka-aineisin.

Ravintolan nimestä järjestetään yleisökilpailu. Nimeä voi käydä ehdottamassa osoitteessa www.rakuunaolut.fi.

Rakuuna Olut Oy on vanha toimija

Rakuuna Olut Oy on vanha alan toimija ja perustettu vuonna 1993 sijoitusyhtiöksi silloiseen Lappeenrannan Panimoon. Yhtiön toimialana on panimo- ja ravintolatoiminta, juomien ja oluttarvikkeiden vähittäiskauppa sekä sijoitustoiminta juoma-alalle.

Rakuuna Olut omisti 10 prosenttia Lappeenrannan Panimo Oy:n osakkeista. Vaikka Lappeenrannan Panimo ajautui konkurssiin 1996, Rakuuna Olut jäi yrityksenä elämään. Yhtiöllä on tällä hetkellä 4,7 prosentin osuus Panimoravintola Koulun omistamassa Turun Panimossa. Osakkaita Rakuuna Oluella on 520 ja osakkeita yhteensä 44 800.

– Tulemme samalla korottamaan Rakuuna Olut Oy:n osakepääomaa vähintään 300 000:lla ja enintään 1,5 miljoonalla eurolla. Mukaan tulemme ottamaan myös uusia osakkaita siten, että pienin sijoitus on 500 euroa ja sillä saa 20 osaketta. Osakeannista päättää kesäkuussa kokoontuva yhtiökokous, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen.