UUTISETUSKOLLINEN ASUNTOVUOKRALAINEN PALKITAAN YHÄ USEAMMIN


IL/STT 17.07.2012 

"Vuokranantajat arvostavat pitkäaikaista asuntovuokralaista ja myös osoittavat sen", kirjoittaa Iltalehti.

Onko suhtautumistapa tulossa myös ravintola- ja liiketilavuokraukseen? Monet liike- ja toimistotilavuokralaiset kaipaavat vuokranantajiltaan joustavampaa asennetta vuokrasuhteeseen - hyyryläismentaliteetin sijaan halutaan aitoa kumppanuutta, jossa ongelmat ratkotaan yhdessä.

Uskollinen vuokralainen palkitaan yhä useammin, otsikoi Iltalehti
tiistaina 17.7.2012. Vuokralainen saa yhä useammin palkkion paikallaan pysymisestä ja uskolliset vuokralaiset saavat nykyisin monia etuja.

Onko vuokrantantajasi huomioinut uskollisuutesi?

Uusi kodinkone, sälekaihtimet, pintaremontti tai perussiivous ilmaiseksi. Tällaisen tarjouksen tekee Lahden kaupungin vuokrataloyhtiö nyt pitkäaikaisille asukkailleen.

Uskollisuuden palkitseminen näyttää yleistyvän, kiittelee Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita.

Etujen tarjoamisen aloittivat viime vuosikymmenellä suuret valtakunnalliset vuokra-asuntoketjut, kuten VVO ja Sato, tietää Viita. Nyt menettely tuntuu leviävän kuntiin.

- Olisihan se mukava, jos kaikki vuokraisännät alkaisivat kysellä pitkäaikaisilta vuokralaisiltaan tasaisin väliajoin, kaipaavatko nämä joitakin uudistuksia.

Viita muistuttaa vuokranantajien säästävän remontti- ja vaihdoskuluja, kun vuokralainen pysyy samana.

Sitä paitsi juuri pitkäaikaisista asukkaista syntyy yhteisö, joka pitää huolta toisistaan ja talosta.

-----

Helsingin Sanomat kirjoitti 25.6.2012 jutussaan Konttoritalot seisovat tyhjillään 25.6.2012 mm seuraavasti:

"Yli miljoonalta toimitilaneliöltä puuttuu vuokraaja...Seuraavat viisi vuotta käydään kovaa taistelua vuokralaisista...vaikka vuokrat putoavat, moneen taloon ei ehkä löydy koskaan enää käyttäjiä."

Vuokraustoiminnassa on koittamassa uusi aika, jolloin hyvistä vuokralaisista kilpaillaan. Tällöin tulee varteenotettavaksi kilpailukeinoksi myös vuokran alentaminen käyvälle tasolle.

Ari Larnemaa Actival 17.7.2012