UUTISETTAMPERELAINEN RESTAMAX OY TUO WAYNE'S COFFEEN TAKAISIN SUOMEEN


KL 20.08.2012 

Wayne's Coffee -kahvilaketju palaa Suomeen syksyllä

Tamperelainen Restamax Oy aikoo avata parissa vuodessa 10-15 ketjun kahvilaa, joista osa toimii franchising-periaatteella.

Keväällä 2012 Suomen jättänyt Wayne's Coffee -kahvilaketju tekee paluun jo tänä syksynä. Tamperelainen ravintola-alan yritys Restamax on ostanut ketjun maaoikeudet ruotsalaiselta Wayne's Coffeen emoyhtiöltä.

Restamax avaa ensimmäiset Wayne's Coffee -brändin kahvilat Tampereen keskustaan ja Kuopion Ikano-kauppakeskukseen loka-marraskuussa.

Yrityksen tavoitteena on avata kahden seuraavan vuoden aikana 10-15 kahvilaa. Yhtiö perustaa kahviloita itse, mutta pyrkii löytämään kahvilatoimintaa pyörittämään myös franchising-yrittäjiä. Tavoitteena on, että alkuvaiheen jälkeen merkittävä osa kahviloista olisi yrittäjävetoisia.

- Aiomme syventää tuotevalikoimaa ja ottaa käyttöön Wayne's Coffee -ketjun uusimman ulkoisen ilmeen. Panostamme etenkin tuotteiden hinta-laatu-suhteeseen ja asiakaspalveluun, kertoo Restamaxin toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Vuonna 1996 perustettu Restamax on aiemmin keskittynyt ruokaravintoloiden, pubien ja yökerhojen pitämiseen. Yhtiön ravintoloita ovat esimerkiksi Tampereella, Helsingissä ja Lappeenrannassa toimivat Gringos Locos -ravintolat sekä neljästä kaupungista löytyvät Viihdemaailma Ilona -yökerhot.

Yhtiö on harkinnut kahvilatoiminnan aloittamista jo pitkään.

- Toimimme kauppakeskuksissa ja ydinkeskustoissa ja meille tarjotaan usein liikepaikkoja, jotka eivät sovellu anniskelutoimintaan, mutta joiden lähellä on suuria asiakasvirtoja. Wayne's Coffeen kohdalla palaset osuivat kohdalleen.

Virtasen mukaan kahvilatoiminnan etu on siinä, että asiakaskunta on laajempi kuin anniskeluravintoloissa. Wayne's Coffee -ketjulla yhtiö pyrkii houkuttelemaan kaupunkilaisia ja kauppakeskusten asiakkaita teini-ikäisistä yli keski-ikäisiin.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun ostamme valmiin konseptin. Yleensä olemme kehittäneet ravintolat itse. Wayne's Coffee on tunnettu ja suosittu tuotemerkki, jonka lopettamisuutinen oli sen asiakkaille pettymys.

Wayne's Coffee katosi Suomen katukuvasta keväällä, kun kahviloita pyörittänyt Tammimetsä Oy luopui kahvilalisenssistä. Kahvilat vaihdettiin Aschan-merkin alle. Yksi syy lopettamiseen oli lisenssin kalleus. Virtasen mukaan kahvilaketjun avaaminen on Restamaxillekin merkittävä investointi. Tarkkaa summaa hän ei kerro.

- Rojaltimaksu ei kuitenkaan ole isoin satsaus, vaan fyysisten puitteiden rakentaminen, summaa Virtanen yhtiön uushankintaa.