UUTISETFORUMIIN KYMMENEN UUTTA RAVINTOLAA


Metro 21.08.2012 

Uudistuvaan Forumin kauppakeskukseen tulee joukko uusia ravintoloita ja kauppoja. Valtaosa vanhoista ravintoloista lopettaa toimintansa.

Kauppakeskus Forumin uudistusremontti etenee aikataulussaan Helsingin keskustassa. Ylimmän kerroksen Kukontori suljettiin elokuun alussa, ja vuoden päästä sen ulkotilat ovat pienentyneet ja sisätilat kasvaneet.

- Uudistuneelle Kukontorille tulee seitsemän tai kahdeksan ravintolaa ja kahvilaa. Niistä kaikki, paitsi Picnic, ovat ainakin meille uusia, Forumin kauppakeskuspäällikkö Lars Eklundh kertoo. Hänen mukaansa kaikista torin ravintoloista saa ruokaa. Lisäksi osassa on erilliset baariosastot ja lämpimään vuodenaikaan ulkoterassit. Ravintoloitsijoilla on myös mahdollisuus pidennettyihin aukioloaikoihin.

- Periaatteessa he voivat pitää oviaan auki niin myöhään kuin haluavat. Asiakkaiden kulku sisään ja ulos onnistuu torin kautta, Eklundh toteaa.

Ensi vuoden aikana kauppakeskuksen uudistustyöt etenevät sen nykyiseen pohjakerrokseen, pikaruokaloiden ryppääseen. Pohjalle jää yksi kahvila ja neljä pikaravintolaa kuten McDonald's, mutta muut ruokapaikat korvataan uusin kaupoin.

Historia

Mannerheimintien varressa sijaitseva Forum on Helsingin historian ensimmäinen kauppakeskus. Sen omien tilastojen mukaan vuonna 2011 keskuksessa vieraili 13,6 miljoonaa kävijää.