UUTISETMEDIA: STARBUCKS TULOSSA AKATEEMISEEN KAHVILOITSIJAKSI? - CAFE AALTOON EI KOSKETA!


Markkinointi & Mainonta ja NYT 20.08.2012 ja 21.8.2012 

Maailmanlaajuisesti juomasekoituksistaan tunnetun amerikkalaisen Starbucks-ketjun toivotaan ilmeisesti tuovan uusia naisasiakasryhmiä kirjakauppaan, jonka toiminta on viime vuosina taantunut, kirjoittaa M & M.
Starbucksilla on kahvilatoimintaa Suomessa tällä hetkellä vain lentoasemalla Vantaalla.

Akateemista Kirjakauppaa uudistetaan paraikaa. Perinteinen kirjakauppamalli näyttäisi saavan kyytiä.

Myynti polkee paikallaan eikä nykyisellään tyydytä omistajaansa Stockmannia. Nettikirjakaupat ja supermarketien kasvava kirjamyynti ovat muuttaneet alan kilpailuasetelmia.

Akateemisen logoa on jo hieman muutettu. Markkinointikonsepti muutetaan 2013, organisaatiota myllätään ja päämyymälän osastoja muutetaan. Ensimmäisenä paikkaa vaihtaa lastenosasto.

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Kirjatalo on suojeltu asemakaavalla, mikä rajoittaa tilojen käyttöä. Museoviraston mukaan kirjakaupan uudistuksesta keskustellaan ja se on viraston tiedossa. Asiaa hoitavat Helsingin kaupunginmuseo ja Alvar Aalto -säätiö.

Stockmann on kertonut erittäin niukasti suunnitelmistaan. Vaikuttaa siltä, että kirjakaupan itsenäinen asema on päättynyt. Akateeminen on yksi myyntipöytä pörssiyhtiön muiden tavaratalo-osastojen joukossa.

CAFE AALTOON EI KOSKETA
Nyt-liite 21.8.2012

Markkinointi ja Mainonta uutisoi eilen, että toimituksen tietojen mukaan Helsingin ensimmäinen Starbucks-kahvila avataan Akateemisen kirjakaupan lippulaivamyymälään Pohjois-Esplanadille.

Moni ehti huolestua Akateemisessa kirjakaupassa sijaitsevan, vuonna 1986 perustetun Cafe Aallon puolesta.

- Suunnitelmat ovat vielä niin vaiheessa, ettemme voi kertoa enempää, kertoo Akateemisen kirjakaupan johtaja Tuija Vänttinen sanoo. - Sen voin kuitenkin kertoa, että Cafe Aaltoon ei kosketa, Vänttinen vahvistaa.

Akateemisessa kirjakaupassa on ollut rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevan Cafe Aallon ohella kahvila myös kellarikerroksen paperiosastolla.

Akateemisen talo on suojeltu, mikä rajoittaa siellä tehtäviä muutostöitä.

Uudistukset, joihin myös kahvilauudistukset kuuluvat, on määrä toteuttaa ensi vuoden aikana. Niihin Akateemista kirjakauppaa ajaa kivijalkakirjakauppojen ahdinko, joka johtuu muun muun muassa kirjojen myynnin siirtymisestä verkkoon.