UUTISETTEURASTAMOSTA HELSINGIN RAVINTOLA- DESIGN- JA RUOKAMAGNEETTI


Actival 31.08.2012 

Helsingin Tukkutorille avautuu neljän kuukauden ajaksi kaikille avoin ruoan ja designin kohtaamispaikka, johon myös kaupunkilaiset voivat ehdottaa tapahtumia. Farmers Market –tyyliset torit, pop up –ravintolat ja design -tapahtumat keräävät yhteen ruoasta ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneet.

Vanhaan järjestelyhalliin remontoitu tila on avoinna joulukuun loppuun, minkä jälkeen koko punatiilisten rakennusten muodostama sisäpiha remontoidaan ravintoloiksi, tapahtumatiloiksi ja myymälöiksi.

Alun perin Helsingin teurastamon tarpeisiin vuonna 1933 rakennetut punatiiliset rakennukset on suunnitellut Bertel Liljequist. Rakennukset ovat suureksi osaksi suojeltuja ja niiden muodostama alue on kaavoitettu vähittäiskaupan tarpeisiin. Tukkutorin muut alueet säilyvät tukkukaupan ja elintarviketuotannon käytössä. Teurastamon alueen vähittäiskaupan kehittäminen on määritelty yhdeksi päätavoitteeksi Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiassa.

Teurastamon alue kehittyy tulevaisuudessa aktiiviseksi jatkeeksi kaupungin muille tyylikkäille kulttuuritiloille kuten Kaapelitehtaalle, Korjaamolle ja Suvilahdelle. Alueesta tulee helposti lähestyttävä, rento ja kaikilla aisteilla nautittava kokonaisuus, josta saa takuulla kaupungin parhaita erikoisuuksia ja joka mahdollistaa myös aktiivisen osallistumisen. Toimintaa suunniteltaessa esikuvina maailmalta ovat olleet mm. Meatpacking District Manhattanilla ja Kødbyen Kööpenhaminassa.

Pääkaupunkiseudulla ruokakulttuurin aktiivisinta kärkeä edustavat tällä hetkellä urbaanit, hengeltään kolmekymppiset kaupunkilaiset, jotka itse luovat ja muuttavat kaupunki- ja ruokakulttuuria. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää jo kansainvälisestikin huomiota saanutta Ravintolapäivää sekä We Love Helsinki -tapahtumia ja yhä lisääntyviä PopUp -ravintoloita ja -tapahtumia. Myös Teurastamon alueen pääkohderyhmä muodostuu näistä edelläkävijöistä,jotka ovat luoneet aivan uusia tapoja luoda kulttuuria ja vaikuttaa omaan ympäristöönsä.

Helsingin Tukkutori on Helsingin kaupungin virasto, joka vuokraa toimitiloja ja maa-alueita tukkukauppiaille sekä kauppahalli- ja torikauppiaille. Tukkutorin palveluihin kuuluvat mm.lihatukkuhalli, pakastamo, vihertukkuhalli ja vihertukkutori.