UUTISETRAVINTOLA MANGE SUD NYTIN LUKIJAÄÄNESTYKSESSÄ HELSINGIN PARHAAKSI


NYT 03.11.2012 

Nytin lukijoiden suosikkiravintola Helsingissä on välimerellistä ruokaa tarjoava Mange Sud. Tehtaankadulla sijaitseva ravintola saa kehuja ruuan ohella tunnelmasta ja palvelusta, ja se on noteerattu myös Michelin-oppaassa.

Nokka on Helsingin Sanomien ravintolatoimittajien mielestä Helsingin paras ravintola.

Kaupungin toiseksi parhaaksi ravintolaksi kriitikot valitsivat Kasarmikadulla sijaitsevan Olon, jonka keittiömestarina toimii Pekka Terävä. Skandinaavisia makuja tarjoava Olo sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2011.

Helsingin kolmanneksi paras ravintola on kriitikoiden mielestä Kolmannen linjan thaimaalainen Lemon Grass, jonka pääomistaja on nimeltään Phatcharee Orenius. Ravintolan listalta löytyy kunnioitettavat 138 ruokalajia.

Valintaan osallistuivat Nytin ravintolakirjoittajat Anna Paljakka, Teemu Luukka, Jouni K. Kemppainen, Tuija Pallaste, Valtteri Väkevä, Johanna Tikkanen ja Pauliina Siniauer. Jokainen heistä listasi kymmenen mielestään parasta ravintolaa, joissa ruoka on aina loistavaa ja palvelu asiantuntevaa ja miellyttävää. Kriitikot kiinnittivät huomiota myös ravintoloiden tunnelmaan ja miljööseen, ja rahoillekin piti löytyä vastinetta.