UUTISETHOK-ELANTO OSTI CENTER-INN OY:N OSAKEKANNAN


Actival 09.01.2013 

HOK-Elanto on 8.1.2013 päivätyllä yrityskaupalla ostanut Oy Center-Inn Ab:n osakekannan. Yritys jatkaa toimintaansa HOK-Elannon tytäryhtiönä ja toimitusjohtajana jatkaa Mikko Paukkonen.

Kauppaan kuuluvat König, Tapas BarCelona, Gaselli, Raffaello ja sen terassi, Keskuskadun La Famiglia, Etelä-Esplanadin Sir Eino sekä Vantaan Flamigossa sijaitsevat La Famiglia, Sir Eino ja Tapas BarCelona. Cafe Maya on tässä yhteydessä myös mukana kaupassa, mutta se siirtyy helmikuun loppuun mennessä liiketoimintakaupalla uudelle omistajalle.

Oy Center Inn Ab jatkaa Helsingin Osuuskauppa Elannon (HOK-Elanto) tytäryhtiönä. Center-Innissä työskentelee vakituisesti 130 ravintola-alan ammattilaista, joiden työsuhde jatkuu ennallaan.

HOK-Elanto on yli 570 000 pääkaupunkiseudun kuluttajan omistama osuuskauppa, jonka tehtävänä on tuottaa etuja ja palveluja asiakasomistajilleen mm. S-Etukortilla kertyvän Bonuksen muodossa. HOK-Elannon päätoimialat ovat vähittäiskauppa, ravintolaliiketoiminta sekä polttoneste- ja liikennemyymäläkauppa. Yrityskaupan avulla HOK-Elanto toteuttaa strategiansa mukaista kasvua tarjotakseen pääkaupunkiseudun asiakasomistajille yhä monipuolisempia palveluja.

– Aktiivinen haku johti keskusteluihin myyjän kanssa ja neuvottelut päätyivät molempia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen, kertoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.

– Oy Center-Inn Ab on yrityksenä hyvässä kunnossa ja ravintoloissa on sitoutunut ja osaava henkilökunta. Liikeideat ovat onnistuneita, ravintolat sijaitsevat hyvillä liikepaikoilla ja täydentävät erinomaisella tavalla HOK-Elannon nykyistä ravintolatarjontaa.
HOK-Elannolla on tällä hetkellä 100 ravintolaa, joissa työskentelee vakituisena henkilökuntana yli 900 ravintola-alan ammattilaista. Vuonna 2012 HOK-Elannon ravintoloiden liikevaihto oli yhteensä 125 miljoonaa euroa.