UUTISETVUODEN RAVINTOLA ON CHEF & SOMMELIER


Helsingin Sanomat / Ruoka 12.02.2013 

Helsinkiläinen Chef & Sommelier on vuoden ravintola

Helsinkiläinen, luomuun erikoistunut Chef & Sommelier on vuoden ravintola, tiedottaa tunnustuksesta vastaava Suomen Gastronomien Seura.

”Chef & Sommelier on häivyttänyt salin ja keittiön raja-aidan. Kokit tarjoilevat siinä missä salihenkilökuntakin, joista kaikki tuntevat listan läpikotaisin. Kasvisruoka on luontevasti mukana tarjonnassa ja yhtä pieteetillä valmistettua, kuin kaikki muukin”, perustelee Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä.

Ullanlinnassa sijaitsevassa ravintolassa ei ole à la carte -listaa, vaan asiakas voi koota yhdeksästä tarjolla olevasta ruokalajista itselleen sopivan pituisen menyyn. Kaikki ruokalajit voi helposti muuntaa myös kasvisvaihtoehdoiksi.

Chef & Sommelierin keittiöpäällikkönä toimii Sasu Laukkonen ja sommelierina Johan Borgar.

Laukkonen harrastaa raaka-ainehankinnoissaan sesonkiajattelua, ja luomulihaa ravintola hankkii kokonaisina ruhoina, joista käytetään kaikki mahdollinen hyödyksi. Ravintola tuottaa raaka-aineitaan myös itse, sillä Chef & Sommelier on viljellyt omaa peltoa Sipoossa jo parin kesän ajan. Henkilökunta kerää myös villiyrttejä ja -vihanneksia.

Chef & Sommelier tunnetaan myös sosiaalisen median osaamisestaan: peruutetut pöytävaraukset täyttyvät nopeasti Facebook-postauksen avulla.

Viime keväänä kerroimme, kuinka amerikkalaislehti The Atlantic fanitti Chef & Sommelieria estoitta.

Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt arvostetun Vuoden Ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Ruokakulttuuria vaaliva seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.

Viime vuonna palkinnon voitti helsinkiläinen Muru