UUTISETSASSO JA FISHMARKET ROYAL RAVINTOLOILLE


Actival 25.02.2013 

Kaupungintalon remonttien kolmannen vaiheen valmistuessa siirtyvät ravintolat Sasso ja Fishmarket Kämp Groupin omistuksesta Royal Ravintoloille. Ravintolat avaavat ovensa uudelleen toukokuussa uuden panimoravintolan ovien avautumisen yhteydessä. Kulman viisi ravintolaa muodostavat tulevaisuudessa vetovoimaisen kokonaisuuden niin helsinkiläisille kuin matkailijoille.

Apteekinkulman kellarikerroksessa sijaitseva Fishmarket on saavuttanut jo vakaan aseman suosittuna kalaravintolana, eikä vähiten matkailijoiden keskuudessa. Katutason Sasso puolestaan edustaa vahvasti pohjoisitalialaista keittiötä sekä ruokatuotteeltaan että palvelukonseptiltaan välittömyydellään ja konstailemattomuudellaan.

”Sasso ja Fishmarket täydentävät yhtiömme ravintolatarjontaa ja vahvistavat Royal Ravintoloiden jo ennestään vahvaa asemaa ydinkeskustan ravintolakartalla”, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Kasperi Saari. ”Nyt toteutettava kauppa sopii hyvin yhtiön lähivuosien kasvu- ja laajentumissuunnitelmiin. Reagointivalmiutta vahvistettiin pääomasijoittajan mukaantulolla vuoden 2011 lopulla” Saari jatkaa.

”Royal Ravintolat on oikea koti vuonna 2004 perustamillemme kahdelle kannattavalle ja menestyksekkäälle ravintolalle”, sanoo Sari Lönnqvist, Kämp Groupin viestintäjohtaja. Kämp Groupin liiketoiminnasta suuri osa muodostuu hotelleista ja niihin liittyvistä toiminnoista. Yhtiö omistaa vuonna 1887 perustetun Hotel Kämpin ja neljä hotellia käsittävän GLO Hotels -ketjun. Toinen vahva tukijalka on kokous- ja tilausravintolatoiminta. Yhtiön tulevaisuuden kasvu suuntautuu kokous-, tilausravintola- ja hotellitoimintaan. Kahdesta ns. walk in -ravintolasta luopuminen on luonnollinen seuraus valitusta strategiasta.


Royal Ravintolat on alansa suurin yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluvat emoyhtiö Royal Ravintolat Oy sekä sen kokonaan omistama tytäryhtiö Oy Union Hotels Ab. Toimipisteitä ovat mm. Hotel Haven, Hotel Fabian sekä yhteensä 29 ravintolaa 22 eri toimipisteessä. Nämä yhdessä työllistävät Helsingissä yli 500 henkilöä. Liikevaihtotavoite vuodelle 2013 on noin 73,7 miljoonaa euroa.

Kämp Group on Suomen suurin yksityishenkilöiden omistama hotelliyritys, joka omistaa vuonna 1887 perustetun legendaarisen Hotel Kämpin ja pääkaupunkiseudulla neljä hotellia käsittävän GLO Hotels -ketjun, ravintola Palacen, ravintola Bankin sekä kokous- ja tilausravintolatiloja. Liikevaihtotavoite vuodelle 2013 on noin 60 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää lähes 500 henkilöä.

"Ravintolat herättivät runsaasti mielenkiintoa alan yrittäjien keskuudessa. Royalin kohdalla kaikki palaset vain osuivat luontevasti kohdalleen ja neuvottelut saatettiin rivakasti päätökseen, kertoo kaupan välittäneen Actival Oy:n toimitusjohtaja Ari Larnemaa.