UUTISETRESTEL OSTAA PRIMULAN RAVINTOLAT


Kauppalehti 15.03.2013 

Helsingissä toimivat Primulan ravintolat saavat uuden omistajan valtakunnallisesta alan yrityksestä.

Primulan ravintolat ovat menossa Kauppalehden saamien tietojen mukaan Restelille. Restelin toimitusjohtaja Harri Sivula ei kommentoi Kauppalehden tietoja.

Kaupanteko Primulan ravintoloista on venynyt ennakoitua huomattavasti pidemmäksi. Konkurssipesän hoitaja Pertti Ylikraka Asianajotoimisto Ylikrakasta arvioi viime syksynä, että kaupat olisi saatu tehtyä jo vuoden loppuun mennessä.

Tarjouskilpailun jälkeen Primulan ravintoloista tehtiin esisopimus tammikuussa. Kauppalehden saamien tietojen mukaan lopullisen kaupan tekoa on viivästyttänyt ravintolatilojen vuokrasopimuksista käytävien neuvottelujen pitkittyminen.

Ravintoloista tehtiin yli 30 tarjousta

Primulan ravintolat kiinnostivat alan yrityksiä, sillä konkurssipesä sai ravintoloista yli 30 tarjousta.

Primulan oston myötä Restel vahvistaa tuntuvasti asemaansa Helsingin keskustan ravintolamaailmassa. Tähän saakka Restelillä on ollut Helsingin keskustassa vain muutamia ravintoloita.

Restelille siirtyvät Primulan ravintolat ovat Baker's Mannerheimintiellä Primulankulmassa, Vespa Eteläesplanadilla, Kaarle XII Nylands Nationin talossa Kasarmikadulla ja Primula Viiskulmassa.

Restelin ravintoloiden kruununa Helsingissä on hotelli Seurahuoneen juuri uudistettuna avattu brasserie Le Havre. Ydinkeskustassa sillä on lisäksi muun muassa Elielinaukion hotelli Holiday Inn ja sen ravintola. Restel vastaa myös Musiikkitalon ravintolatoiminnasta.

Restelillä on valtakunnallisesti kaikkiaan 240 ravintolaa ja 49 hotellia. Restelin ravintoloita ovat muun muassa Martinat ja Hemingwaysit. Restelin hotelliketjuja ovat Rantasipi, Cumulus ja Holiday Inn. Yhtiö operoi myös entistä Hesperiaa eli nykyistä Crowne Plaza -hotellia ja Seurahuonetta Helsingissä.

Kauppalehti
Hannu S. Vanhanen