UUTISETKOTIPIZZAN VOITTO LIKI VIISI MILJOONAA


Kauppalehti 21.03.2013 

Kotipizza Oyj kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan noin miljoonalla eurolla. Vertailukelpoinen liikevaihto oli 16,5 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 15,3 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi 4,57 miljoonaa euroa, joka on lähes saman verran kuin vuotta aikaisemmin.


Kotipizza-ravintoloiden myynti nousi 72,4 miljoonaan euroon. Kovassa kilpailutilanteessa kasvua kertyi vain hitusen eli 400 000 euroa. Markkinatilanteessa näkyi kuluttajaluottamuksen merkittävä heikkeneminen vuoden 2012 keväästä loppuvuoteen.

”Kotipizza-ravintoloiden myynti noudatti viime vuonna alan keskiarvoa”, sanoo Frankis Group Oy:n toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

Frankis Groupiin kuuluvassa Kotipizza-ketjussa oli vuoden lopussa Suomessa 284 ravintolaa. Niistä yli 95 prosenttia on franchise-periaatteella toimivia itsenäisten Kotipizza-yrittäjien johtamia ravintoloita. Loput ketjun ravintoloista omistaa Kotipizza Oyj.

Kotipizza hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta. Tervanen kertoo, että painopisteenä ovat Ruotsin ja Balkanin markkinat.

Frankis Groupiin kuuluu myös 55 Burger, Cola, Fries -ketju, joka avasi viime vuonna Suomessa 15 uutta toimipistettä. Ketjulla on tällä hetkellä 36 ravintolaa eri puolilla Suomea. Frankis Groupin pääomistaja on Sentica Partners Oy.

Hannu S Vanhanen
Kauppalehti