UUTISETBURGER KING TULEE TAKAISIN SUOMEEN - RESTEL OPERAATTORIKSI


Taloussanomat 06.05.2013 

Burger King tulee Suomen markkinoille Restelin kautta. Yhtiöt ovat tehneet franchise-sopimuksen, ne kertovat tiedotteessaan.

Ensimmäiset ravintolat avataan pääkaupunkiseudulla vuoden vaihteessa. Liikepaikoista neuvotellaan parhaillaan. Tarkoitus on, että ravintoloita tulee kauppakeskuksiin, liikenneasemille ja tapahtuma-areenoille, yhtiöt tiedottavat.

BK:n tulosta Suomeen kerrottiin jo pari vuotta sitten, mutta hanke peruuntui tuolloin.

- Suomi on meillä kyllä listalla, mutta ei listan kärjessä, Burger Kingin Keski- ja Itä-Euroopan franchise-toiminnoista vastaava Brian Johnston kertoi joulukuussa 2010.

BK levittäytyy Pohjolaan

Burger King ilmoitti taannoin solmineensa yhteistyösopimuksen norjalaisen Umoe Restaurant Groupin kanssa, minkä myötä ravintoloiden määrä Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa kasvaa noin sadalla.

Ketjulla on tällä hetkellä Pohjolassa 138 ravintolaa.

Laajennuksen taustalla ovat heikentyneet talousnäkymät, joiden myötä edullisen pikaruoan kulutuksen ennakoidaan kasvavan.

BK Suomessa jo 1980-luvulla

Suomessa Burger King toimi 1980-luvun alussa ennen McDonald’sia ja kauan ennen Hesburgeria. Ketjussa oli vain kaksi ravintolaa: toinen Helsingin Kaisaniemessä ja toinen Tampereen Keskustorilla.

Paikat lopetettiin kannattamattomina muutamassa vuodessa. Tampereen ravintolan tilalle tuli Suomen ensimmäinen McDonald’s 1984 ja Helsingin ravintolan tilalle Carrols 1985.

Alkujaan amerikkalainen

Burger King perustettiin alunperin Yhdysvalloissa, Floridassa 1954. Se toimii yli 70 maassa ja ketjuun kuuluu yli 11 000 ravintolaa.

Pääomasijoittaja 3G Capital ilmoitti taannoin ostavansa Burger Kingin 3,26 miljardilla dollarilla eli 2,5 miljardilla eurolla. Mukaan luettuna Burger Kingin velat, kaupan arvo on noin neljä miljardia dollaria eli 3,1 miljardia euroa.

Taloussanomat