UUTISETHAKANIEMEN KELLUVAN RAVINTOLAN RAKENNUSTYÖT KÄYNTIIN


Metro 30.05.2013 

Tihenevään tahtiin saapuvat ilmoitukset uusien ravintolahankkeiden käynnistymisestä saivat jatkoa, kun Helsingin ensimmäisen kelluvan ravintolan rakennustöiden käynnistyminen uutisoitiin tänään Metro-lehdessä.

Ympyrätalon rantaan sijoittuvan, arkkitehti Simo Freesen suunnitteleman Meripaviljongin pinta-ala on noin 400 neliötä ja kapasiteetti 200 asiakaspaikkaa. Hankkeen kustannusarvio on kolme-neljä miljoonaa euroa ja vesialueesta Helsingin kaupungille maksettava vuosivuokra noin 20 000 euroa. Ravintolan toiminta tulee tukeutumaan läheisen Graniittilinnan keittiöön, vaikka sillä on myös oma keittiö.Toimintaa harjoitamaan tulee tunnettu, Helsingin suurimpiin yksityisiin ravintolayrityksiin lukeutuva Ravintolakolmio.

Veteen rakentaminen on haasteellista. Ravintola ankkuroidaan lahden pohjaan kuudesta kohtaa vaijereilla, jotka sallivat pystysuoran liikkeen lisäksi lievän sivuttais- ja kiertoliikkeen. Talvisin vesi ravintolan ympärillä pidetään sulana, jotta jää ei pääse vahingoittamaan betonirakennetta.

Ravintolan rakennustöiden aloittamista viivästyttivät mm kolme asemakaavasta tehtyä valitusta, jotka kaatuivat kaikki.
- Puolitoista vuotta meni hukkaan valitusten takia, mutta onneksi nyt päästään aloittamaan, toteaa HTY:n toimitusjohtaja Timo Bergholm.