UUTISETRAVINTOLA KABUKI SAI UUDEN OMISTAJAN - TOIMINTA JATKUU ENTISELLÄÄN


Actival 02.08.2013 

"Kabuki on pitänyt vuosien ajan yllä tasokasta japanilaista keittotaitoa, ajoittain ainoana lajissaan Helsingissä", kirjoitettiin Suomen Gastronomien Seuran ansiokkaassa Syö Hyvin Helsingissä - kirjassa vuonna 1996. Tuolloin Kabuki oli toiminut jo kahdeksan vuotta: Suomen ensimmäisessä japanilaisessa ravintola Yokohamassa aikaisemmin työskennellyt Takayma Yoshiaki perusti ravintolan vuonna 1988. Ennen nyt tehtyä kauppaa ravintoloitsijana toimi hänen tyttärensä Marie Takayama.

Hieman syrjässä valtaväyliltä Lapinlahdenkadulla toiminut Kabuki nauttii suurta suosiota mm kulttuuriväen piirissä Sarasteesta HIMIin. Suosio perustuu erinomaiseen ruokaan, tyylikkääseen pelkistettyyn sisustukseen - jääkiekkorekvisiitta ja Markus Selinin kuva mukaan lukien - ja ystävälliseen palveluun. Kabukissa on edelleen mahdollista aterioida tyynyillä istuen aitojen tatami-pöytien ääressä tai valita normaalikorkuiset pöydät. Niissä olevilla kaasulevyillä voi ruokaa valmistaa myös asiakas itse.

Kabuki avataan ehostusremontin jälkeen piakkoin. Suurempi peruskorjaus, tilojen ja valmistustekniikan modernisointi toteutetaan 2014.

Kauppaan liittyvät järjestelyt hoiti Actival Oy.