UUTISETENSIMMÄISET BURGER KING -HAMPURILAISRAVINTOLAT AVATAAN HELSINGIN KESKUSTASSA


HS 20.11.2013 

Kansainvälinen pikaruokaketju Burger King avaa helmikuussa ravintolan Helsingin päärautatieasemalle historiallisiin ravintola Elielin tiloihin. Hampurilaisravintolaan tulee 200 asiakaspaikkaa.

Toinen Burger King -ravintola avautuu jo aiemmin joulukuussa Mannerheimintie 12:een ravintola Baker’sin tiloissa.

Burger Kingin Restelin ketjujohtaja Mikko Mollbergin mukaan yritys aikoo kunnioittaa molemmissa remonteissa tilojen historiaa.

”Ravintola Elielin tiloissa emme koske seiniin, kattoon tai maalauksiin, ja sisustuksessa myötäilemme sitä linjaa, jota se tila edustaa. Tuomme sinne varmaan lisääkin tilan historiaan liittyviä elementtejä, esimerkiksi valokuvia”, hän sanoo.

Remontin on tarkoitus alkaa tammikuussa.

”Nykyisen keittiön tilalle tulee Burger Kingin keittiö ja ravintolaan tulee Burger Kingin kalusteet. Remontissa pyritään kunnioittamaan vanhoja kalusteita.

”Burger Kingin logoja tulee sen mukaan, ”miten tila antaa periksi, koska kohde on suojeltu ulkoa ja sisältä”.

Mannerheimintiellä Burger King toimii Bakers -ravintolan kanssa samassa osoitteessa, mutta tilat ovat täysin erilliset. Asiakaspaikkoja on 120.

Hampurilaisravintola levittäytyy kahteen kerrokseen, myös katutason alapuolelle.
Ensimmäisen toimintavuoden aikana ravintolaketju työllistää noin 250 työntekijää, joista 80 on jo palkattu. Rekrytointi on käynnissä.

Ketju laajenee pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ensi vuoden aikana. Aluksi ravintolat ovat Restelin omaa liiketoimintaa, mutta verkostoa voidaan laajentaa myöhemmin myös itsenäisten yrittäjien kanssa tehtävillä sub-franchise-sopimuksilla.

Mollbergin mukaan taantuma ei juuri tunnu pikaruokaravintoloissa: ”Pikaruokakonsepteilla on tässä taloudellisessa tilanteessa hyvä kilpailuasema.”

HS 20.11.2013