UUTISETKÄMP JA GLO - HOTELLIT UUDELLE OMISTAJALLE


HS 29.01.2014 

Hotelli Kämp Helsingin keskustassa vaihtaa omistajaa, kun sijoittaja Esa Karppisen johtama Berling Capital myy hotellikonserninsa pääomasijoitusyhtiö Capmanille. Kaupassa myydään Helsingin ydinkeskustassa oleva Hotel Kämp ja neljä Glo-hotellia ravintoloineen.

Kaupan kohteena ovat myös Kämp Groupin operoimat puolivalmiit hotellihankkeet, joista tunnetuin on Jätkäsaareen suunnitteilla oleva 16-kerroksinen Kämp Tower -työnimellä kulkeva hotelli.

Kaupan osapuolet eivät kerro kauppahintaa.

Berling Capitalin omistaa Esa Karppinen vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

Asiantuntija-arvioiden mukaan 45 miljoonan liikevaihtoa tekevän ja 400 henkeä työllistävän yhtiön kauppahinta liikkuu 30–50 miljoonan euron tuntumassa.

Capman perustaa kauppaa varten uuden yhtiön, josta Esa Karppinen omistaa 17,5 prosenttia lopun kuuluessa Capmanille.

Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Aarne Hallama, jonka Karppinen värväsi yhtiönsä johtoon tammikuun alussa.

Vuoden päivät eläkkeellä ollut Hallama, 62, oli 13 vuoden ajan Scandic Hotels -ketjun toimitusjohtaja.

Capmanin kanssa on sovittu, että Hallama jatkaa toimessaan tämän vuoden, jonka aikana yhtiöön hankitaan uusi toimitusjohtaja. Sen jälkeen Hallama siirtyy yhtiön hallitukseen.

Kauppaa edelsi kiihkeä tarjouskilpailu, jossa suomalaisena osapuolena mukana oli muun muassa Intera Partners -pääomasijoitusyhtiö, joka on sijoittanut toiseen Helsingissä toimivaan suureen yksityiseen hotelli- ja ravintola-alan yritykseen Royal Ravintoloihin.

Kämp Groupilla on yhteensä 750 hotellihuonetta, joilla se hallitsee 8,5 prosenttia Helsingin hotellien majoituskapasiteetista, kauppaa valmistellut Capmanin osakas Ari Tolppanen kertoo.

Capman on 25 vuoden toimintavuotensa aikana ollut neljästi mukana hotelli- ja ravintoalan yritysten jalostamisessa.

Tolppasen mukaan Capman halusi Kämp Groupin, koska kyseessä oli "oikea toimiala, oikea asiakassegmentti ja oikea kaupunki".

Marja Väänänen HS