UUTISETLAATUKAHVILLA ON KYSYNTÄÄ – UUSIA KAHVILOITA HELSINKIIN


Actival 06.02.2014 

Suomalaiset ovat olleet pitkään uskollisia tavallisen suodatinkahvin ystäviä. Taloussanomat kertoi 11.11.2013, että maailmalla kasvava trendi kahvinjuonnissa keskittyy nyt suodatinkahvin ympärille - mutta ehkä Suomessa kehitys tuleekin liikkumaan eri suuntaan? Viime vuosina suomalaiset ovat alkaneet herätä ja kiinnostua laatu- ja erikoiskahveista, ja uusia kahviloita onkin avattu ennätysvauhtia.

Aiemmin pitkälti laahanneen kahvilakulttuurin kehityksen ansiosta monet kahvilat ovat avanneet ja pystyneet myös laajentamaan toimintaansa ja hankkimaan useampia liikepaikkoja kantakaupungin alueella. Helsingin kahvilakulttuuri sai lähes uuden ulottuvuuden, kun kansainvälinen ketju Starbucks avasi kolmannen liikkeensä Suomessa, mutta ensimmäisen Helsingin keskustan alueella, marraskuussa 2013 – ja asiakkaat jonottavat kahvilaan lähes taukoamatta edelleen.

NYT-lehti raportoi, että trendikäs Good Life Coffee avaa uuden ”hole in the wall”-kahvilakonseptia mukailevan toimipisteen Vilhonvuorenkadulle Sörnaisiin ja suosittu Gran Delicato parin viikon päästä Punavuoreen, Fredrikinkatu 27:ään.

Myös Actival etsii parhaillaan kahvilaravintolayrittäjää Eteläesplanadilla olevaan upeaan arvokiinteistöön.


Lue lisää uusista Helsinkiin keväällä avattavista kahviloista http://nyt.fi/a1305782343142/