UUTISETENSIMMÄISET VANHAN KAUPPAHALLIN RAVINTOLOITSIJAT VALITTU


Actival 07.03.2014 

Neljän ravintoloitsijan yhteistyö käynnistyy kun "Uusi olohuone" avataan Vanhaan kauppahalliin muutaman kuukauden kuluttua.

Kesällä 2014 remontin jälkeen uudelleen avautuva Helsingin Vanha kauppahalli saa keskitilaansa uuden kahvila-ravintolan, jonka takana ovat tunnetut helsinkiläiset ravintolatoimijat. Anders Westerholm, Matti Sarkkinen, Teemu Aura ja Markus Hurskainen yhdistävät voimansa tuodakseen kauppahalliin uuden kaupunkilaisten olohuoneen.

Uuden kahvila-ravintolan kokenut taustanelikko tunnetaan entuudestaan kukin omasta toiminnastaan. Teemu Aura on tuttu mm. Michelin-ravintola Demosta ja Groteskista sekä yhdessä Markus Hurskaisen kanssa pyörittämästään Patisserie Teemu & Markuksesta. Westerholmin ja Sarkkisen omistuksessa ovat ravintolat Sushibar + Wine ja Vin-Vin sekä viinitukku Viinitie. Nelikon ammattitaito, kokemus ja ystävyys yhdistyvät nyt lupaavaksi yhteistyöksi.

Tulevan kahvila-ravintolan yhtälö on kiinnostava:Vanhan kauppahallin viehättävä tunnelma, Michelin-tason keittiömestarit ja kondiittorit, laatuviinien sekä palvelun asiantuntijat, rakkaus käsityöhön ja hallin raaka-aineisiin ja oma töölöläinen leipomo. Luvassa on rouhean leppoisa ja ennen kaikkea palveluun, ystävällisyyteen ja laatuun satsaava uudenlainen olohuone.

Kauppahallien ja torien myyntipaikkojen vuokrauksesta ja kehittämisestä vastaava Helsingin kaupungin Tukkutori käynnisti avoimen haun Vanhan kauppahallin keskitilan kahvila-ravintoloitsijaksi vuodenvaihteessa. Westerholm, Sarkkinen, Aura ja Hurskainen lupaavat kertoa lisää uudesta kahvila-ravintolastaan kevään mittaan. Pöydät katetaan heti Vanhan kauppahallin avautuessa kesäkuussa 2014.

Vanhan kauppahallin remontille varattu aika on 14 kuukautta, jona aikana kauppiaat ovat olleet evakossa Hietalahden hallissa.

Vuonna 1889 valmistuneen Vanhan kauppahallin peruskorjauksen kustannusarvioon oli noin 4,7 miljoonaa euroa.