UUTISETRAVINTOLA PICCOLO MONDO JA SANTA FE SAMALLE OMISTAJALLE


KL ja Actival 03.04.2014 

Ravintoloitsija Henri Klimscheffskij’n Ravintola Santa Fe Oy on ostanut ravintola Piccolo Mondon. Ravintolat toimivat saman sisäpihan ympärillä Aleksanterinkadulla Helsingissä. Kadun toisella puolella on Raffaellon mainetta saanut kesäterassi, jota kutsutaan myös lempinimellä Mummotunneli.Klimscheffskij omistaa Santa Fen lisäksi Aleksin sisäpihalla entuudestaan ravintola Grande Grillin. Kaupan myötä kaikki sisäpihan ravintolat ovat samassa omistuksessa. Se antaa Klimscheffskij’n mukaan uusia mahdollisuuksia sisäpihan terassin hyödyntämiseen.
Kaupan myötä Santa Fen terassi laajenee Aleksilta Mikonkadulle. Aleksin pihan terassilla on asiakaspaikkoja yli 200 ja kaikkiaan asiakaspaikkoja kolmessa ravintolassa on yli 600. Klimscheffskij sanoo, että terassikokonaisuutta kehitetään ensi kesänä saatujen kokemusten perusteella.
”Ruokamyynnin osuus terassilla on varmaankin 80 prosenttia. Ei siitä sentään Mummotunnelin kilpailijaa tule”, Klimscheffskij toppuuttelee.
Klimscheffskij sanoo havitelleensa Piccolo Mondoa jo liki 14 vuotta eli niin kauan kuin Santa Fe on ollut hänellä. Hän sanookin, että ravintolakaupassa toteutui yksi unelma.
”Olenkin kiitollinen siitä, että Markku Roiha kysyi ensin minulta halukkuutta ostaa ravintola”, Klimscheffskij sanoo.

Roihan perheen ravintoloita ovat nyt myydyn Piccolo Mondon jälkeen muun muassa Merimakasiini ja Merelle Helsingissä sekä Haikaranpesä Espoossa.
Klimscheffskij puolestaan myi viime vuoden tammikuussa Center-Inn-ravintolat HOK-Elannolle. Hän omisti ravintolayhtiön yhdessä Vantaan Jumbon Citymarket-kauppias Matti Himbergin ja Ison-Omenan Citymarket-kauppias Toni Pokelan kanssa. He ostivat Center-Innin vuonna 2007 Kuurman perheeltä.
Piccolo Mondo tulee osaksi Rafla.fi-ravintolaperhettä, johon kuuluvat Aleksin pihan ravintoloiden lisäksi entuudestaan ravintolat Amigo Tehtaankadulla sekä Morrisonit Helsingissä Ateneuminkujalla ja Turussa Kristiinankadulla.

Hannu Vanhanen KL

Historia

Aleksin piha on yksi Helsingin ydinkeskustan vanhimpia yhtenäisiä terassialueita, jolla aloitettiin ravintolatoiminta 1990-luvun alussa. Jorma Railonkoski hankki omistukseensa nykyisen Santa Fen paikalle suunnitellun kalaravintolan piirustukset ja tilan vuokraoikeuden. Railonkoski loi Santa Fen huikean suosituksi tulleen liikeidean ja laajensi ravintolaa vuosien saatossa Aikatalon puolelle. Samaan aikaan Santa Fen kanssa pihalla laidalla toimi Roihan perheen italiateemaisten ruokaravintoloiden pikkuikoniksi muodostunut Piccolo Mondo. Näiden kahden välissä sinnitteli mm. nimellä News toiminut miniravintola, nykyinen Grande Grill.

Piccolo Mondosta käytiin värikäs tarjouskilpailu, kun useampi, tunnettu helsinkiläisravintoloitsija oli kiinnostunut sen ostamista. Voiton vei kuitenkin naapurin isäntä Henri Klimscheffskij, jolla on nyt Aleksin pihan huikeat noin 600 asiakaspaikkaa hallussaan. Eikä terassikalusteiden tai päivänvarjojen väreistä ole tarvis tiedustella viranomaisten kantaa.

Kohde 777 on poistunut Activalin luettelosta.