UUTISETRAGU AVAUTUI - RUOKARAVINTOLAKESKITTYMÄ VAHVISTUU LUDVIGINKADULLA


Actival 22.04.2014 

Helsingin ravintolamaailman hot spot Erottajalla vahvistuu, kun Ravintola Ragu avasi ovensa 15. huhtikuuta 2014. Historiaa kunnioittaen kunnostettu uusrenessanssitalo 1890-luvun alusta tarjoaa upeat puitteet ruokaravintolalle, jossa skandinaavisille mauille ja sesonginmukaisille raaka-aineille tekevät seuraa Italian parhaat viinit. Ludviginkadun tiloissa toimiva ravintola hyödyntää niin kauniiden salien kuin ympärivuotisen terassin mahdollisuudet. Arvokiinteistön saneerauksen ja ravintolan sisustuksen on suunnitellut arkkitehti Iiris Ulin. Tunnelmallisen sisustuksen viimeistelee valokuvaaja Kaapo Kamun kuratoima vaihtuva valokuvanäyttely.

Skandinaavista italialaisittain

Keittiömestarit Antti Asujamaa ja Erno Kemi ovat luoneet Ragun ruokalistan italialaisesta ruokaperinteestä ammentaen ja skandinaavisia raaka-aineita kunnioittaen.
- Inspiroidumme skandinaavisen keittiön puhtaudesta ja kekseliäisyydestä. Intohimonamme ovat Italian ruokaperinteet, viinit ja upeat raaka-aineet. Nämä kaksi ruokakulttuuria lyövät kättä Ragussa, ja luvassa on mielenkiintoista, asiakaslähtöistä ruokaa ja upeaa palvelua, Asujamaa kuvailee. Ragu tarkoittaa pitkää haudutusta, ja teema näkyy listalla: erityisesti liharuoissa maistuvat intensiiviset ja pitkään haudutetut maut.
- Neljän ruokalajin Menu Ragussa ja kolmen, neljän tai viiden ruokalajin Menu Ludarissa nostamme erityisesti esiin pienempiä tuottajia, luomuraaka-aineita ja sesongin makuja, Asujamaa kertoo.

Ragun baari pieneen ja isoon nälkään

90-paikkainen Ragu palvelee myös ilman varausta paikalle pistäytyviä. Baarin 20 asiakaspaikkaa takaavat, että voit milloin hyvänsä nauttia lasillisen viiniä tai vaikka kokonaisen menun.
- Baari sopii rennompaan ruokailuun tai seurusteluun. Voit syödä pikkunälkään tai pitkän menun. Pyrimme aina pitämään vapaita pöytiä myös walk in-asiakkaille, Asujamaa sanoo.

Fokuksessa Italian viinit

Ravintolan laajasta viinilistasta vastaa sommelier Riia Manninen.
- Intohimomme Italiaan näkyy vahvimmin viinilistallamme. Italialaista listaamme täydentävät luomuviinilöydöt muualta maailmasta. Olemme tilanneet omalla etiketillä punaisen supertoscanalaisen sekä valkoviinin Buccia Neran tilalta. Omalla etiketillämme on varustettu myös Saimaan Juomatehtaan luomuolut Golden ale, Asujamaa paljastaa.

Ragun ravintoloitsijoina toimivat Antti Asujamaa ja pitkän linjan ravintolayrittäjä Lennart Sukapää.

Ragu
Ludviginkatu 3-5
00130 Helsinki
www.ragu.fi
reservations@ragu.fi
puhelin 09 596659