UUTISET



PEKKA TERÄVÄ ON KOKKIEN KOKKI 2014


TS ja Actival 15.05.2014 

Syntyjään turkulainen, helsinkiläisiä huippuravintoloita Oloa ja Emoa luotsaava Pekka Terävä on saanut arvonimen Kokkien kokki 2014. Hän vei voiton Suomen Gastronomian Akatemian järjestämässä äänestyksessä.

Kokkien kokki -tittelin saajaa saavat äänestää toiset kokit, ja äänestyskaavake lähetettiin tänä vuonna noin sadalle suomalaiskokille.

Gastronomisen Akatemian tiedotteessa Terävää luonnehditaan näin: Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Pekka Terävä on ravintola Olon suunnannäyttäjä. Hän on määrätietoisesti tehnyt töitä ravintoloitsijana ja keittiömestarina sekä ollut mukana edistämässä suomalaista ruokakulttuuria eri yhteisöissä. Pekka Terävän vahvaa osaamista tukee äänestyksessä toiseksi tullut keittiömestari Jari Vesivalo.

Turkulaisista keittiömestareista Kokkien kokki -tittelin ovat saaneet Aki Wahlman ja Marko Rauhala. Heistä Rauhala on tänä vuonna listan sijalla 16, ja sijalle 15 on uutena tulokkaana noussut vasta avatun ravintola Kaskiksen Erik Mansikka.

Ranking- lista 2014


1. Pekka Terävä, Olo, Helsinki, Kokkien Kokki 2014 (viime vuoden sijoitus 2)
2. Jari Vesivalo, Olo, Helsinki (7)
3. Matti Jämsen, Sundmans, Helsinki (9)
4. Tomi Björck, Bronda,Helsinki (3)
5. Jouni Toivanen, Luomo, Helsinki (5)
6. Markus Aremo, Suomen Gastronomian Akatemia, Helsinki 11)
7. Hans Välimäki, Välimäki, Helsinki (1)
8. Kari Aihinen, Savoy, Helsinki (6)
9. Michael Björklund, Smakbyn, Ahvenanmaa (10)
10. Matti Wikberg, Farang, Helsinki (8)
11. Eero Vottonen, Sundmans, Helsinki (18)
12. Marko Palovaara, Bistro Omat, Kirkkonummi (12)
13. Sasu Laukkonen, Chef&Sommelier, Helsinki (16)
14. Filip Langhoff, Ask, Helsinki (uusi)
15. Erik Mansikka, Kaskis, Turku (uusi)
16. Marko Rauhala, Mami, Turku (17)
17. Henry Alen, Muru, Helsinki (14)
18. Teemu Aura, Patisserie Teemu&Markus, Helsinki (uusi)
19. Antto Melasniemi, Atelje Finne, Helsinki (20)
20. Oula Hänninen, Katisten kartano, Hämeenlinna (uusi)

Suomen Gastronomian Akatemian mitalit jaetaan elokuun lopussa Mäntässä järjestettävässä Food Camp -ruokatapahtumassa.