UUTISET



PYSTYGRILLIN TARJOUSKILPAILU PÄÄTTYI


Actival 28.05.2014 

Helsingin kaupunki myy tarjousten perusteella Rautatientorilla olevan

KIOSKI-GRILLIRAKENNUKSEN


Kaupan yhteydessä tehdään ostajan kanssa pitkäaikainen maanvuokrasopimus, joka käsittää noin 78 m2 kokoisen alueen kioskin ympärillä.

Pystygrilli

Rautatientorin klinkkeripintainen, betonirunkoinen kioski valmistui 1940 Helsingin kesäolympialaisiin. Sen on suunnitellut kaupunginarkkitehti Gunnar Taucher ja se on viimeinen Rautatientorin Mikonkadun puoleiselle sivulle rakennetuista kioskeista.

Kiinteä rakennus on suojeltu ja ostajalta edellytetään sitoutumista sen peruskorjaukseen. Kioski ei tällä hetkellä ole käytössä.

Rakennus sijaitsee hyvällä liikepaikalla Mikonkadun terassiravintolakeskittymän tuntumassa, joka antaa erinomaiset mahdollisuudet esimerkiksi street foodin valmistukseen ja myyntiin.

Tarjouskilpailun järjesti Actival Oy Helsingin kaupungin toimeksiannosta. Pieni, pinta-alaltaan 12 m2 rakennus herätti laajaa mielenkiintoa mm lehdistössä ja keskustelupalstoilla. Tarjouspyyntöaineiston tilasi 170 tahoa ja tarjouksia saatiin runsaasti. Kaupunki käsittelee tarjoukset ja ilmoittaa asiasta myöhemmin lisää.