UUTISETKIINTEISTÖLAUTAKUNTA HYVÄKSYI PYSTYGRILLIN OSTOTARJOUKSEN


HS ja Actival 25.06.2014 

RAUTATIENTORIN GRILLIKOPPI MYYDÄÄN KALLIILLA

Kioskin hinnaksi tuli 262 000 euroa. Lisäksi se pitää remontoida täysin.

Rau­ta­tien­to­rin lai­dal­la si­jait­se­va, jo pit­kään tyh­jil­lään ol­lut gril­li­ra­ken­nus aio­taan myy­dä.
Helsingin kiinteistölautakunta päätti asiasta kokouksessaan torstaina. Kaupunki saa huonokuntoisesta Pystygrillistä 262 000 euroa. Lisäksi se vuokraa 78 neliömetrin suuruisen maa-alueen grillin uudelle omistajalle 20 vuodeksi. Kioskin ostaa J.P.Kioskit Oy. Maa-alue mahdollistaa pienen terassin sijoittamisen grillin viereen.

Pystygrillistä pyydettiin tarjouksia maalis-huhtikuussa. Kioski kiinnosti ihmisiä kovasti: tarjouskilpailua hoitaneelle yritykselle tuli muutamassa päivässä kymmeniä kyselyjä. Lopulta kaupunki sai kolme ostotarjousta, joista alin oli 1001 euroa ja korkein nyt hyväksytty tarjous.

Ränsistymään päässyt grilli on suunniteltu alun perin vuosina 1938-39 Helsingin olympialaisia varten. Kioski on 12 neliömetrin kokoinen ja vaatii lähes täydellisen ja kalliin remontin. Myyntiehtojen mukaan kaupunki ei vastaa kosteusvauroiden korjaamisen aiheuttamista kustannuksista. Ostaja on tarkastanut rakennuksen huolellisesti.

Marju Järvinen HS


KIINTEISTÖLAUTAKUNNAN ESITYSLISTA 26.6.2014

Esitetään, että Kiinteistölautakunta päättäisi myydä J.P. Kioskit Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun Rautatientorin varrella sijaitsevan "Pystygrilli" nimellä tunnetun grillikioskirakennuksen. Kauppahinta on 262 000 ja smalla tehdään ostajan kanssa 2034 saakka voimassa oleva maanvuokrasopimus 78 m2:n kokoisesta alueesta.
Ostaja tarkastanut myytävän rakennuksen huolella ja sitoutuu peruskorjaamaan Kaupunginmuseon ohjeiden mukaisesti.

Tarjouskilpailuun liittyvät asiakirjat ovat osoitteessa:
http://www.hel.fi/hki/kv/fi/P__t_ksenteko/Kiinteist_lautakunta/Asiakirja?ls=11&doc=Kv_2014-06-26_Klk_13_Elwww.hel.fi

.....

Kohde 779 on poistunut Activalin luettelosta.