UUTISETSANDRO AVAA EIRASSA TEHTAANKADULLA


nyt.fi ja Actival 16.08.2014 

"Millainen uudesta Sandrosta tulee? – McCormick kertoo


Yksi kaupungin suosituimmista ravintoloista, kalliolainen Sandro avaa toisen ravintolan Eiraan. Ravintola tulee vanhan Mange Sudin tiloihin osoitteeseen Tehtaankatu 34.

Eiraan viedään sama konsepti kuin Kalliossa: pohjoisafrikkalaisia makuja, tuoreita raaka-aineita, luomua ja kasvispainotteinen ruokalista.

"Emme halua nostaa hintoja sen takia, että menemme toiselle alueelle", kertoo Richard McCormick puhelimitse. Hän on yksi ravintolan perustajista.

Tehtaankadun Mange Sud sulki ovensa kesäkuun alussa. Tyhjänä seisova ravintola oli McCormickille entuudestaan tuttu siellä työskennelleen ystävän kautta.

Aika ja paikka tuntuivat oikealta. "Lattiakaakelit ovat jo valmiiksi vähän marokkolaishenkisiä", sanoo McCormick.

Viime vuoden tammikuussa avatusta Sandrosta tuli nopeasti helsinkiläisten suosikki. Ravintolan brunssi on valittu useasti kaupungin parhaimmaksi.

Eiralainen Sandro ei menetä rentoa tunnelmaansa. "Toivomme, että uudessa ravintolassa pysyy sama ilmapiiri", McCormick sanoo."

15.8.2014 Melissa Heikkilä, nyt.fi

.....

Tehtaankatu 34:n upeassa kiinteistössä oleva ravintolatila on yksi Eiran vanhimmista: ensimmäinen ravintola nimeltään Työmies aloitti siinä jo vuonna 1936. Sittemmin yrittäjät ovat vaihtuneet joskus kiivaampaan, toisinaan rauhallisempaan tahtiin ja monia tyylilajeja on ehditty kokeilla. 80-luvulla suosituksi tuli Mörrin miilu ja ennen Mange sudia Laivakoira houkutteli asiakkaita mm sinappisilakoillaan yli viidentoista vuoden ajan.

Kooltaan katutasossa oleva 139 neliömetrin kokoinen tila on intiimin pienehkö, tarjoten mahdollisuuden noin 70 asiakaspaikkaan ryyditettynä tarvittaessa noin 20-paikkaisella terassilla. Ruokaravintolan valmistuskeittiö antaa tilaisuuden kaikkien valmistustekniikoiden käyttämiseen.

Kohde 789 on poistettu Activalin luettelosta.

Actival 16.8.2014