UUTISETNYT ETSITÄÄN HELSINGIN SEUDUN PARASTA KALAPAIKKAA


HU - Hemmo Rättyä 24.09.2015 

Tiedätkö missä on Helsingin seudun paras kalapaikka?

Ravintola Sea Horsesta elää legenda, jonka mukaan maailmankuulu jazztrumpetisti Dizzy Gillespie söi ensin oman annoksensa 16 silakkaa, sitten puolet pöytäkaverin silakoista ja ryntäsi vielä keittiöön kokin puheille vaatimaan lisää!

On ihan sama onko tarina totta vai ei. Tarina on vain yksinkertaisesti hyvä, kuten ne silakatkin.

Helsingin Uutiset: " Hyvät lukijat, käännymme nyt teidän puoleenne. Kertokaa herkullinen tarina. Paljastakaa meille Helsingin ja lähiseudun parhaat kalapaikat, nimittäin kalaravintolat.

Järjestämme teidän ehdotustenne perusteella lukijaäänestyksen. Tulokset julkaistaan sunnuntaina 4.10. alkavilla Stadin Silakkamarkkinoilla.

Sarjoja kilpailussa on kolme:

Lukijaäänestys parhaasta kalaravintolasta.

Lukijaäänestys parhaasta silakka-annoksesta.

Asiantuntijaraadin valitsema paras kalaravintola.

Kalaravintola voi olla tuiki tavallinen ruokabaari tai huippugourmet-ravintola, kunhan sillä on intohimoinen suhde kalaan. Sana ”seudun” tarkoittaa tässä sitä, mihin pääkaupunkiseudun asukas pääsee vaivatta tai mihin hänen kannattaa nähdä vaivaa hyvän maun takia.

Kun ehdotukset ovat saapuneet, ne annetaan lukijoiden ruodittavaksi.

Silakka on ruokapöytien ikiaikainen ”kansalliskala”. Silakka on ravinnut niin kansaa sota-aikana kuin ollut aina herkuttelevien herrojen herkku. Laji on kuitenkin gastronomisesti uhanalainen, koska silakkaa ei kalasta ammatikseen juuri kukaan Suomenlahden tällä puolen. Metroasema nimeltä ”Kalasatama” on vain haalea muisto. Helsingin silakkasaalis troolataan nykyään Pohjanlahdelta. Siksi jokainen ammattimainen silakan paistaja, halstraaja tai marinoija on hatun noston arvoinen.

Silakka on gastronomisesti uhanalainen laji.

Asiantuntijaraati kiinnittää huomiota muun muassa ravintoloiden kalalajien kirjoon ja kotimaisuuteen. Pelkällä Norjan lohella ei tässä kisassa pärjää. Raati perkaa makulaadun lisäksi hinta/laatusuhteen, raaka-ainekäytön, juomavalikoiman yms. ammattitaidon. Helsingin Uutiset on kutsunut raatiin vain sellaisia asiantuntijoita, joilla ei ole omaa intressiä valvottavana tässä nimenomaisessa ravintolabisneksen osa-alueessa.

Ottakaa onkeen ja antakaa vinkki. Hyvittelemme vastaajia kalaisilla lahjakorteilla.

Ehdotukset voi lähettää joko sähköpostiosoitteella sakari.nupponen(at)media.fi tai marketta.karjalainen(at)media.fi tai perinteisellä kirje- ja korttipostilla osoitteeseen Helsingin Uutisten toimitus, PL 350, O1511 Vantaa."