UUTISETAKSELI HERLEVILLE RAVINTOLA LÖNNROTINKADULLE


Actival 21.10.2015 

Akseli Herlevi on hehkuttanut kohta vuoden uutta hampupurilaisravintolaansa. Nyt hän kertoo jo osoitteen. Koska kuullaan avaamisaika?

Se on selvää, että kaupungin parhaan hampurilaisen saa kympillä. Sen Herlevi lupasi jo aikaa sitten:

– Huippuluokan burgeri pitää voida saada kympillä. Olen aina ollut kiinnostunut ruoasta, joka on yksinkertaista ja herkullista. Eikös burgeri nimenomaan ole juuri sitä?, Herlevi perusteli ideaansa maaliskuussa Helsingin Uutisissa.

Se osoite on sitten Lönnrotinkatu 13, Helsinki. Talo on Omena-hotellin talo, jossa on vuosien saatossa toiminut monia ravintoloita.

Naughty BRGR -ravintolan avajaiset ovat tiedotteen mukaan aivan nurkan takana – ei kirjaimellisesti vaan ajallisesti.

Ravintolaan tulee yhteensä 80-90 asiakaspaikkaa. Ravintolan menu koostuu aina vähintään viidestä erilaisesta hampurilaisesta. Ruokalistan lippulaivana voidaan pitää Nauhgty BRGR -nimikkopurilaista, jota Herlevi on jo tarjoillut erilaisissa ruokatapahtumissa kevään ja kesän aikana menestyksekkäästi.

– Asiakkaat rakastivat sitä valtavasti Streat Eats -tapahtumassa keväällä. Sen jälkeen aloin pohtia ravintolan mahdollisuutta, koska homma luisti niin mukavasti. Tapasin Tomi Ruuskasen, joka oli haaveillut ravintoloitsijan hommista jo pidempään ja päätimme löydä hynttyyt yhteen tässä projektissa.

* * * * *

Historiaa: Lautasmatkoista Kotipizzaan

Ravintoloitsija Anita Jalo aloitti samalla paikalla Lautasmatkat vuonna 1972. Nimivalinnassa innoitti Kalevi Keihäsen Keihäsmatkat. Legendaarinen Lautasmatkat -nimi olikin käytössä vuoteen 1998, jolloin paikka muuttui vain Lautaseksi. Sittemmin ravintola toimi tilausravintolana Suomi Lautasella -nimellä vuoteen 2009.

Suomi lautasella myytiin Oliver Krullalle, joka oli aiemmin piti seitsemän vuoden ajan Fredrikinkadulla konditoria Krullaa. Uusi wieniläistyylinen Krulla avautui Lönnrotinkadulla tammikuussa 2009 ja lopetti loppuvudesta 2014.

Samassa talossa toimii nyt myös Kotipizzan ravintola.

* * * * *
Helsingin Uutiset

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/329439-tanne-se-tulee-huippukokin-burgeripaikka-omena-hotelliin