UUTISETHELMI ON MYYTY- ERÄÄN AIKAKAUDEN PÄÄTÖS


Actival 14.01.2016 

Yli 23 vuoden ajan yhtäjaksoisesti Eerikinkadulla toiminut Ravintola Helmi on myyty. Ravintola suljetaan 27.2.2016 ja tiloissa avataan remontin jälkeen uudentyyppinen ruokaravintola.

Helmi hehkui pitkään

Ravintola Helmi toimi nykymittakaavassa poikkeuksellisen pitkään. Uranuurtajaksikin nimetyn ravintolan omistaneen, vuonna 1992 aloittaneen yhtiön perustajaosakkaisiin kuuluivat enteellisesti mm. Helsingin ravintolamaailman raskaan sarjan vaikuttajat Mikko Leisti ja Jyrki Sukula. Leisti tunnetaan mm. Art Goes Kapakka -kaupunkifestarin ja Helsinki Groupin perustajana ja Sukula on tunnettu TV-kokki ja italialaistunut viininviljelijä.

Helmen osoite on Activalille vanhastaan tuttu

Ravintola Helmellä on on Activalin osakkaiden toteuttamien ravintolakauppojen historiassa erityinen asema. Kaikilla kerroilla, kun Helmen tiloissa toiminut ravintola on perustamisensa jälkeen vaihtanut omistajaa, on Actival hoitanut kauppojen järjestelyt. Helmen esi-isä Safari Club aloitti 1973, sen seuraajat, Primulan omistamat Fino's ja Come back toimivat jo 80-luvulla. Ensimmäisestä kaupasta on siis vierähtänyt jo lähes 35 vuotta.