UUTISET10 000 EURON RUOKAKULTTUURIPALKINTO MENI KOKKIMAAJOUKKUEELLE


Actival 11.02.2016 

Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston tunnustuspalkinto 2016 on jaettu.
Palkitsemisen teemana oli huomioida yhteisö, joka on omalla olemassaolollaan ja toiminnallaan edistänyt suomalaista ruokakulttuuria. Tänä vuonna jaettiin yksi palkinto, arvoltaan 10 000 euroa. - Palkittava taho, Suomen kokkimaajoukkue, on perinteikäs alan toimija, mutta täynnä nuorten osaajien virtaa, jonka on määrä vielä kuluvan vuoden aikana tuoda Suomelle kunniaa kansainvälisillä areenoilla, todetaan rahaston tiedotteessa. Ruokakulttuurirahaston hoitokunta on valinnut palkittavan lukuisten ehdotusten joukosta ja saajan esitteli rahaston valinnan tehneen hoitokunnan edustajana ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, joka myös luovutti palkinnon. Kokkimaajoukkueen suojelija, presidentti Martti Ahtisaari korosti puheessaan ruokakulttuurin merkitystä kansalliselle identiteetille.

Suomalainen Ruokakulttuurirahasto

Suomalainen Ruokakulttuurirahasto perustettiin Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiön yhteyteen 2012 edesmenneen tunnetun gastronomin Heikki Tavelan ja Ari Larnemaan esityksestä. Heikki Tavela myös lahjoitti rahaston alkupääoman.

Rahaston ensimmäiseen hoitokuntaan kutsuttiin asiantuntijajäseniksi ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä sekä ravintoloitsija, keittiömestari Pekka Terävä.

Nyt jaettu palkinto 10 000 euroa on järjestyksessään kolmas. Ensimmäinen luovutettiin ruokakirjailija/toimittaja Anna-Maija Tantulle elämäntyöstään. Toinen 2015 palkinto jaettiin kouluruokakulttuuristaan kuuluisan Steinerkoulun, nuoren kokkilupauksen Antti Lukkarin ja sieniaplikaation kehittäneen koululaisen Niklas Ansamaan kesken.