UUTISETOP:n FINANSSIKORTTELISSA MODERNI RAVINTOLAMAAILMA


Actival 23.03.2016 

OP Ryhmän Vallilan toimitiloja koskeneen arkkitehtikilpailun voitti arkkitehtitoimisto JKMM Oy ehdotuksellaan "Siivet". Noin 60 000 kerrosneliömetriä käsittävässä finanssikorttelissa työskentelee noin 3500 työntekijää. Ravintolatoimintoja koskeneen tarjouskilpailun voitti Antell-Ravintolat Oy, joka aloitti toiminnan Vallilassa toukokuussa 2015. OP Ryhmän tavoitteena oli valita paras mahdollinen kumppani Vallilan kortteliin.

"Antellin tuotteiden ja palveluiden laatu sekä valikoiman monipuolisuus vakuutti meidät. Myös positiivinen ja iloinen ote sekä juuri meille sopivat ravintolapalvelut vakuuttivat meidät", kertoo toimitilapalveluiden yksikönpäällikkö Anne Koskela OP Ryhmästä.

Actival Oy oli mukana suunnittelemassa OP Vallilan ravintolakonseptia ja avusti OP:ia operaattorikilpailutuksen järjestämisessä.

"OP Vallila on myös ravintolaprojektina merkittävä ja uraa uurtava. OP Vallilan viisi erilaista Antell-ravintolaa, jotka huolehtivat päivittäin yli 3 500 työntekijän ravintolapalveluista, edustavat täysin uudenlaista ajattelua sekä arkkitehtuuriltaan että toiminnoiltaan", sanoo Actival Oy:n Ari Larnemaa.

Mittava investointi

"Vallilan uusi toimitila on noin 250 miljoonan euron investointi. Uudessa korttelissa kiinteistöjen kokonaistilankäyttö tehostuu noin 30 prosenttia ja käyttökustannukset alenevat noin 25 prosenttia. Uutta on rakennettu noin 60 000 m², ja koko kortteli on kokonaisuudessaan noin 132 000 m². Rakentamiseen käytettiin miljoonia työtunteja ja valmista tuli kesällä 2015. Uudessa Vallilan korttelissa työskentelee noin 3000 OPn palveluksessa olevaa henkilöä. Rakennusprojektin lähtökohtia olivat muunneltavat, kestävät, joustavat ja yhtenäiset tilat, jotka tukevat tulevaisuuden tapaa tehdä työtä finanssialalla" todetaan OP:sta.