UUTISETRAVINTOLA-, RUOKA- JA JUOMAMEDIA VIISI TÄHTEÄ TEKI PALUUN


Viisi Tähteä 31.05.2016 

Takavuosien suomalaisen, ravintola-, ruoka- ja juomakulttuurin merkittävä vaikuttaja, Viisi Tähteä, on palannut verkkomediana. Sen ensimmäinen vaihe oli vuosina 2002–2011, jolloin se ilmestyi sekä painettuna lehtenä saavuttaen ravintola- ja ruoka-alojen ykkösmedian aseman.

"Uusi Viisi Tähteä lähtee liikkeelle kuin vastasyntynyt hirvenvasa - pienin ja hapuilevin, mutta määrätietoisin askelin", maalaa päätoimittaja Eeropekka Rislakki. Viisi Tähteä luo päivittäin uutta puhuttavaa horeca-aloille ja niihin liittyvään elämysmaailmaan, ruoan- ja alkoholipolitiikkaa unohtamatta.

"Missiomme pitää edelleen. Me emme väitä keksineemme mitään uutta. Pyrimme vain todentamaan, mitä alalla tapahtuu. Olemme alamme näköinen ja myötäelämme alan yhteisöissä. Olemme optimistinen ja kriittinen. Pyrimme kirkastamaan alan identiteettiä ja kohottamaan alalla työskentelevien ammattiylpeyttä ja me-henkeä”, Rislakki perustelee.

Viiden Tähden jättämä aukko ei täyttynyt viidessä vuodessa. Uusi Viisi Tähteä ei ole enää vain ammattilaisten, vaan myös vakavasti suhtautuvien ruoka- ja juomaharrastajien verkkomedia.

"Kulttuurinen ulottuvuus on kaiken avain. Tavoitteenamme on siis lisätä ruokiin ja juomiin liittyvää kulttuurista syvyyttä sekä tuoda Suomea näkyvästi esille ruoka- ja juomakulttuurimaana. Tulevaisuuden ennakointi ja uusien trendien luominen erilaisten ilmiöiden kautta on keskeinen osa agendaamme", toimituspäällikkö Heikki Kähkönen sanoo.

Viisi Tähteä kerää alati muuttuvasta toimintaympäristöstä signaaleja, joista voi tulla jopa megatrendejä.

”Nostamme ajastamme uudet, luovat ja liiketoimintaa elävöittävät ideat, konseptit kuin tekijät esiin. – niin yksittäisistä ravintoloista tai kahviloista kuin ketjuistakin. Samoin kristalloimme klassikkokonseptien sykkivän sydämen, jonka takana on innostavia näkijöitä. Myös virheistä voi oppia”, Rislakki tähdentää.

Viisi Tähteä paljastaa, ketkä ovat 50 merkittävintä henkilöä suomalaisessa olutbisneksessä. Kokki Risto Mikkolan Punkahtava Barbara keikkailee kesällä ja Fidel Gastro pohtii teurastajien Vieno-asteikkoa. Aiheena on myös, kuinka Suomen ravitsemussuositukset suosivat ideologisesti teollista ruokaa.

Viisi Tähteä puhaltaa henkiin aikaisempia ja luo uusia tapahtumia, jotka edistävät ja kehittävät ravintola-, juoma- ja ruokakulttuuria, palvelualaa sekä mm. matkailua kuten: 50 Parasta Ravintolaa -äänestys, kansainvälinen ruokaturismin Eat & Joy -tapahtuma, Kokkimarssi, Best Bars -äänestys ja mm. pientuottajille suunnattu Suomen Paras -kilpailu jne.

Viisi Tähteä on riippumaton, journalistisesti toimitettu ja puolueeton. Media tähyää myös lähialueille, silakan esiintymisalueelle Ruotsiin, Viroon ja mm. Pietariin, koska kaikki viisaus ei asu vain Suomessa.

Alkuperäisen Viiden Tähden perustajien Eeropekka Rislakin ja Jari Etelälahden lisäksi Viiden Tähden paluussa ovat mukana osakkaina panimojuomien asiantuntija ja toimittaja, Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen sekä populaarimusiikkitapahtumien, sosiaalisen mediametelin ja sähköisen markkinointiviestinnän kaksikko Cyde Hyttinen ja Sami Hokkanen, jotka ovat tuttuja mm. Tolkku Käteen -alkoholipoliittisesta projektista.

www.viisitähteä.fi (Huomaa ääkkköset)