UUTISETRAVINTOLA PALACEN TOIMINTA PÄÄTTYI


Actival 22.12.2016 

Palacen 10. kerroksen hulppeassa salissa 22.12.2016 tarjoiltu Joululounas jäi maineikkaan ravintolan viimeiseksi ateriaksi. Ovet avautuvat yleisölle enää vain kerran eli 28.12.2016 pidettävää irtaimiston huutokauppaa varten.

Palace 1952-2016

Palace Hôtel Eteläranta 10:ssä avasi ovensa yleisölle elokuussa 1952, yli 64 vuotta sitten. Toiminta käsitti alussa arkkitehti Viljo Rewellin suunnitteleman talo talon 9. kerroksessa sijainneen hotellin, 10. kerroksen ravintolan ja 11. kerroksessa sijainneen baarin ja saunat. Liiketoiminnan harjoittajaksi oli perustettu yhtiö Oy Palace Hotel Ab, jonka omistivat elinkeinoelämän etujärjestöt ja joukko tunnettuja suomalaisia yrityksiä. Teollisuuskeskukseksi nimettyyn ”Le Corbusier –vaikutteiseen” rakennukseen asettuivat myöhemmin myös sen rakentaneet kahdeksan järjestöä ja joukko yrityksiä.

Yksityiseen omistukseen 2001

Vuonna 2001 Palacen silloiset omistajaosakkaat päättivät myydä hotelli- ja ravintolayhtiön yksityishenkilöille, jotka jatkoivat toimintaa samassa muodossa. Hotellitoiminta päätettiin lopettaa 2009 toiminnan jatkuessa muilta osin samanlaisena. Hieman myöhemmin luovuttiin 11. kerroksen sauna- ja baaritoiminnasta ja keskityttiin 10. kerroksen ravintolatoimintaan.

Michelin-tähtien Suomen ykkönen

Ravintola Palace on maineeltaan legendaarinen. Se oli ensimmäinen suomalainen ravintola, joka sai Michelin tähden vuonna 1987 Eero Mäkelän toimiessa ravintolan keittiöpäällikkönä. Ravintola on ollut monelle suomalaiselle kokki- ja keittiömestari-sukupolvelle koulutuspaikka. Monet edelleen työskentelevät keittiömestarit ovat saaneet oppinsa Palacessa.

Talo peruskorjataan

Ravintola Palacen vuokrasopimus päättyy määräaikaisena 31.12.2016. Tilat omistavat yhteisöt ovat päättäneet tehdä tiloihin mittavan peruskorjauksen vuoden 2017 aikana. Ravintola oli viimeisen kerran avoinna yleisölle 22.12.2016 ja samalla päättyi legendaarisen Ravintola Palacen toiminta nykyisessä muodossaan. Ravintoloitsija haluaa antaa suuren kiitoksen asialleen uskoutuneelle ja uskolliselle henkilökunnalle, jota ilman Palace ei olisi Palace.

Historiallinen ravintolahuutokauppa 28.12.2016

Koska Palacen toiminta on päättynyt, järjestetään Palacen irtaimen omaisuuden huutokauppa 28. joulukuuta alkaen klo 10.00 Palacen tiloissa osoitteessa Eteläranta 10. Myytävänä oleva irtaimisto koostuu Palacen koko historian ajalta ja siihen voi tutustua osoitteessa http://www.huutokaupat.info/fi/auctions/view-310.html

Ravintola Palacen vuokrasopimuksen päättyessä on sovittu järjestelystä, jolla kaikki oikeudet PALACE –brändiin siirtyvät talon omistajayhteisöille. Näihin kuuluvat Palace Ravintola Oy:n omistamat aputoiminimet liitännäisineen.