UUTISETSUOMALAINEN RUOKAKULTTUURIRAHASTO JAKOI 20 000 EURON TUNNUSTUKSET


Actival 24.01.2017 

Suomalaisen ruokakulttuurirahaston tunnustukset saivat tämä vuonna kokki Johan Kurkela 4000, maanviljelijä Ilpo Markkola 8 000 ja Satokausikalenteri 8000 euroa.

Johan Kurkela on 19-vuotias ravintolakoulu Perhosta valmistunut kokki. Hän on mm. voittanut 2015 kansallisen kokkikilpailun kultamitalin, vuonna 2016 pohjoismaisen kokkikilpailun hopeamitalin sekä Euro Skills -kokkikilpailun kultamitalin. Kurkela sai apurahan lokakuussa 2017 Abu Dhabissa järjestettävän World Skills -kokkikilpailuun valmistautumiseen ja osallistumiseen.

Ilpo Markkola on erikoistunut mallasohran tuottamiseen tilallaan Hämeenkoskella. Olut- ja pienpanimokulttuurin kasvun myötä alalla on kehittynyt tarve saada sopivaa mallasta käsityöpanimoiden tarpeisiin. Ilpo Markkola on päättänyt rakentaa oikeanlaista mallasta tuottavan pienmallastamon, jonka toiminta käynnistyy tänä keväänä.

Samuli Karjula on perustanut Satokausikalenterin, joka on kasvisten ja hedelmien sesonkiajattelun kehittämisessä suuri vaikuttaja. Satokausikalenteri on mainio esimerkki siitä, miten yksittäisten innovatiivisten toimijoiden aktiivisuus voi vaikuttaa merkittävästi kaupan tarjontaan ja ihmisten kulutustottumuksiin.

Palkinnon saajat esitteli Suomalaisella klubilla 24.1.2017 järjestetyssä tilaisuudessa professori Johanna Mäkelä.


Suomalainen ruokakulttuurirahasto

Suomalainen Ruokakulttuurirahasto on pääkonsuli Heikki Tavelan (1932-2013) ja toimitusjohtaja Ari Larnemaan aloitteesta 2012 ruokakulttuurin edistämiseksi perustettu rahasto. Heikki Tavela on myös lahjoittanut rahaston alkupääoman. Rahasto toimii Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön yhteydessä.

Saajaehdokkaat valitsee rahaston hoitokunta, jonka muodostavat ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä, ravintoloitsija Pekka Terävä ja toimittaja Eeropekka Rislakki sekä Suomalaisen klubin säätiön edustajat. Aikaisemmin tunnustuksen ovat saaneet mm. ruokakirjailija Anna-Maija Tanttu, Helsingin Rudolf Steiner -koulu sekä Suomen kokkimaajoukkue.

Kuvassa: Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston perustamis- ja lahjakirja allekirjoitettiin 26.9.2012. Kuvassa vasemmalta Suomalaisen klubin silloinen puheenjohtaja Johannes Koroma, Heikki Tavela ja Johanna Mäkelä. Seisomassa vasemmalta Klubin toiminnanjohtaja Raimo Ilveskero ja Ari Larnemaa. (Kuva Jarmo Heinonen)