UUTISETSUOMALAISEN KLUBIN RAVINTOLALLE JÄSENYYS ROTISSEURS -KILPIKETJUUN


Actival 07.02.2018 

"Torstaisin hernekeittoa ja pannukakkua" – helsinkiläiselle klubiravintolalle kunniakilvet.
Rôtisseurs-kilven luovutti yli sadan paistinkääntäjän ja Suomalaisen klubin jäsenen läsnäollessa Rotisser-järjestön Suomen maajohtaja Ari Arvonen ja sen otti vastaan A'la Carhu Oy:n ravintoloitsijapariskunta Miia Makkonen ja Petri Karhu. Aikaisemmin Miia Makkonen on myös valittu Uudenmaan Vuoden Nuoreksi yrittäjäksi.

Kilpeä odotettiin 141 vuotta

Vuonna 1876 perustetun Helsingin Suomalaisen Klubin ravintola sai 6. helmikuuta merkittävän tunnustuksen, kun Paistinkääntäjien veljeskunta myönsi sille Rôtisseurs-kilven.

Kilven otti vastaan A'la Carhu Oy:n ravintoloitsijapariskunta Petri Karhu ja Miia Makkonen. He ovat toimineet Klubin ravintoloitsijoina vuodesta 2009.

Maineikkaaseen seuraan

Kilpiravintoloita on Suomessa ja Suomen lipun alla kulkevissa laivoissa yhteensä alle sata. Muita Helsingissä olevia kilpiravintoloita ovat muiden muassa Pörssiklubi, Svenska Klubben, Lehtovaara, Lyon ja Savoy.

– Arvostamme raaka-aineiden omia makuja sekä vanhoja hyviä gastronomian klassikkoja. Suosimme mahdollisimman pitkälle kotimaisia raaka-aineita, satokausia mukaillen. Leivomme leivät päivittäin 120-vuotisesta juuresta ja pidämme huolta, että torstaisin on hernekeittoa ja pannukakkua, ravintoloitsijat kertovat.

Kaikki puhuvat nyt läskisoosista

Klubiravintola on kuuluisa joulupöydästään, rapuillallisista ja meneillään olevasta blini- ja madesesongista. Ravintola tunnetaan myös läskisoosistaan – se ei hötkyile hetken trendien perässä vaan tarjoilee konstailematonta, reilua ja selkeälinjaista ruokaa. ”Piperrysannoksia” ei Klubilta löydy.

Kahden vuoden syyni

Rôtisseurs-kilpi on merkki ravintolan laadusta ja sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. Kilpikriteereistä ensimmäisenä mainitaan kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten ja kulinaaristen perinteiden säilyttäminen sekä kehittäminen. Ravintolaa seurataan parin vuoden ajan ennen päätöksen tekoa kilven myöntämisestä.

Maailman vanhin gastronomia- järjestö

Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät on maailman vanhin gastronominen järjestö, joka toimii 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 2 000. Veljeskunnan jäsenet ovat aktiivisia gastronomian harrastajia tai alan ansioituneita ammattilaisia. Järjestön päämaja sijaitsee Pariisissa.

Kaikille avoin ravintola

Helsingin Suomalainen Klubi toimii Kansakoulukuja 3:ssa. Toisin kuin yleensä luullaan klubiravintola elää ja voi hyvin nyky-Suomessa. Ja toisin kuin yleensä luullaan, tässä viidennessä kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa saa käydä syömässä myös klubin ei-jäsen. Sukupuoleen katsomatta.