aaa luottoluokitus aaa luottoluokitus

ADVISORY BOARD


      MIKKO SAVIKKO                    Päätoimittaja & ravintola-asiantuntija

Mikko Savikko

Mikko Savikko on toiminut aikaisemmin mm. suomenkielisen The Baltic Guiden toimittajana vuosina 2005-2017. Savikko on opiskellut ravintola-alaa sekä elintarviketeknologiaa muun muassa Perhossa, Turun teknillisessä oppilaitoksessa ja Haaga Instituutissa.

Ennen Tallinnaan siirtymistään Savikko toimi erilaisissa johtamis- ja kehittämistehtävissä Restel Oy:ssä. Activalin kanssa hän on tehnyt yhteistyötä yli kahdenkymmenen vuoden ajan, merkittävimpänä projektina Kampin liikenne- ja kauppakeskuksen ravintolamaailmoiden suunnittelu ja yrittäjärekrytointi. Viroon hän muutti vuonna 1994 ja vastasi aluksi Hotelli Virun ravintolatoiminnan kehittämisestä.

Savikko tuntee sekä suomalaisen että virolaisen ravintolakentän hyvin ja toimii suomalais-virolaisen matkailun asiantuntijana Viron matkailun edistämiskeskuksen projekteissa. Hän on Viro -ystävyysseuran aktivisti ja valmistelee parhaillaan työryhmän jäsenenä Tallinnan baariopasta sekä kirjaa virolaisesta ruuasta.

Savikon erityisosaamisalueita ovat ravintolan tuotanto- ja keittiöteknologia, liiketoiminta-analyysit ja laskentatoimi. Hän myös tuntee virolaisen ja suomalaisen yhteisen laulumusiikkihistorian ja kokoaa parhaillaan sitä koskevaa tietokirjaa.