UUTISET



SUOMALAINEN RUOKAKULTTUURIRAHASTO JAKOI 15 000 EURON PALKINNOT


Actival 01.03.2018 

Suomalaisen ruokakulttuurirahaston vuoden 2017 tunnustuspalkinnon teema oli kekseli�s, luova ja rajoja rikkova toiminta, joka on merkitt�v�ll� tavalla vaikuttanut suomalaisen ruokakulttuurin kehitt�miseen. Lis�ksi jaettiin yksi apuraha ravintola-alalla ty�skentelev�n henkil�n jatko-opintoja varten.

My�nnetyt tunnustuspalkinnot yhteiselt� arvoltaan 15.000 euroa luovutettiin 28.2.2018 Kalevalan ja suomalaisen ruokakulttuurin p�iv�n� Helsingin Suomalaisella Klubilla. Finnviini Oy:n perustajat Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen saivat kumpikin 5.000 euron tunnustuspalkinnon ja Emeliina Papinniemi 5.000 euron apurahan jatko-opintoja varten.

Hoitokunnan j�sen professori Johanna M�kel� taustoitti palkinnonsaajia seuraavasti:

Marjaviini� maailmalle

Finnviini Oy on Espoossa vuonna 2014 Paola Guerrero de Cohenin ja David Cohenin perustama pientuottaja. Finnviini on napannut maailman viinikilpailuissa kulta-, hopea- ja pronssisijoja laadukkuudesta marjaviineill�, joihin Suomessa ei ole ollut tapana luottaa. Finnviini on yll�tt�nyt ryp�leviinien asiantuntijat ja portinvartijat pohjoisilla marjoilla. Perustajat, kalifornialainen David Cohen ja ecuadorilainen Paola Guerrero de Cohen ovat Suomi-hulluja maahanmuuttajia, jotka ovat n�hneet potentiaalin siin�, miss� me muut olemme liian l�hell� ymm�rt��ksemme luontomme aromaattiset ja laadulliset mahdollisuudet maailmalla. Finnviinin tuotteet valmistetaan Lepaan viinitilalla Hattulassa. Finnviinin perustajat ovat palkinnon arvoisia keskell� poliittista keskustelua, joka ei n�e alkoholin positiivisia, el�m�n laatuun liittyvi� merkityksi�.

Kondiittorialahjakkuus matkalla maineeseen

Emeliina Papinniemi on loistava esimerkki nuoresta ammattilaisesta, joka m��r�tietoisesti haluaa kehitt�� omaa ammattitaitoaan. H�n voitti lokakuussa 2017 kultaa kondiittorisarjassa nuorten ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuissa (WorldSkills) Abu Dhabissa. Lis�ksi Papinniemi sai my�s Best of Nation-tittelin, koska h�nell� oli parhaat pisteet kaikista suomalaiskilpailijoista. Kansainv�lisiin kilpailuihin osallistuminen vaatii harjoittelulle omistautumista; WorlSkills-kilpailuun Papinniemi harjoitteli kolme kilpailua edelt�v�� kuukautta. Muuten h�n ty�skentelee kondiittorina turkulaisessa MBakeryss� (joka voitti vuonna 2015 Suomen paras leipomokisan). Konditoria �alalla on pitk�t perinteen Suomessa, joten Papinniemen palkitseminen my�s huomioi kahvila- ja ravintola-alalle t�rke�n osaamisalueen.

Suomalainen Ruokakulttuurirahasto

Suomalainen Ruokakulttuurirahasto perustettiin 2012 Heikki Tavelan ja Ari Larnemaan esityksest� tukemaan suomalaista ruokakulttuuria. Rahasto toimii Helsingin Suomalaisen Klubin s��ti�n yhteydess�. Esitykset palkinnot saajista tekee ruokakulttuurin ammattilaisista ja s��ti�n edustajista koottu hoitokunta ja niist� p��tt�� s��ti�n hallitus. Ruokakulttuurirahasto on omakatteinen rahasto ja sit� hoidetaan erillisen� muusta s��ti�n toiminnasta. Sen p��oma on noin 1.000.000 euroa. Tunnustukset jaettiin nyt viidennen kerran.

Kuvassa Emilia Papinniemi Aarno Cronvallin haastateltavana. Kuva: Eeropekka Rislakki.